Michelle Peeters

Gemakkelijk en gratis bullettime fotograferen

woensdag 30 januari 2019, 20:10 door | 2.327x gelezen | 0 reacties

Wil je een bullettime-shot maken, maar heb je geen ultra-dure camera-array of high-speed camera? In deze 27 seconden durende video wordt een schitterend goedkope en eenvoudige manier getoond waarmee je hetzelfde effect kunt creëren met iedere willekeurige videocamera.


Als je geen camera hebt die super slow motion kan opnemen, vraag dan een kennis om zijn/haar beweging te vertragen of te bevriezen terwijl je aan het fotograferen bent en je kunt een vloeiende slow-motion of tijd-stilzeteffect creëren in de nabewerking.

Filmmaker Kris Gid liet een groep mensen basketballen en vervolgens volledig bevriezen op precies dezelfde tijd. De filmmaker hield toen zijn Nikon D3300 (fotograferen op 60 fps) gericht op een onderwerp terwijl hij rondom de groep cirkelde.

Na het nabewerken van het beeldmateriaal in Adobe Premiere CC is het resultaat te zien in het indrukwekkende bullettime-shot in bovenstaande video.

Wat is bullettime eigenlijk?


Dit is wat Wikipedia erover zegt: Bullettime is een begrip dat werd geïntroduceerd in de film The Matrix en dat een bijzondere wijze van slowmotionfilmen aanduidt, waarbij gebruik wordt gemaakt van tientallen camera's die de actie vanuit lichtelijk verschillende hoeken rondom filmen.


Het effect is alsof de kijker kan rondlopen te midden van de handelingen, terwijl de tijd, en dus de overige bewegingen, zijn vertraagd of zijn stilgezet.

Door de fotocamera's heel snel achter elkaar, één voor één een foto te laten nemen, wordt de beweging tot slow motion. Als alle fotocamera's tegelijk een foto nemen, wordt de beweging stilgezet, terwijl de filmcamera zich om het stilgezette beeld heen beweegt.

Timeslice is de oorspronkelijke term van bullettime en werd bedacht voor wetenschappelijke toepassingen om elk ogenblik op elke plek in een bepaald proces waar te kunnen nemen.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.398 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord