Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris van Liempt

Bullet-time effect met de iPhone 6 en een touwtje

woensdag 10 februari 2016, 21:12 door | 5.180x gelezen | 10 reacties

Ooit The Matrix gezien? Dan ken je misschien die scène met het bullet-time effect nog wel. Je weet wel, die scène waarin Neo compleet achterover hangt en in slowmotion een stuk of 5 kogels ontwijkt terwijl hij 360 graden rond gefilmd wordt. Dat effect kun je nu ook simpel met je iPhone creëren.

Nicolas Vuignier, een professioneel skiër uit Zwitserland, heeft zijn iPhone 6 aan een touwtje gebonden en is gaan skiën. Tijdens het skiën heeft hij de iPhone boven zijn hoofd rondgezwaaid in een cirkel terwijl de iPhone aan het filmen was.


Dit, inclusief behoorlijke slowmotion, resulteerde in een adembenemend 360 graden filmpje van zijn ski-tocht wat behoorlijk doet denken aan de Matrix scène hierboven beschreven.

Voor de Apple fanaten onder ons, maak je geen zorgen: Vuignier geeft aan dat zijn iPhone tijdens dit experiment niet beschadigd geraakt is!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

10 reacties

 1. Gast
  Gast schreef op woensdag 10 februari 2016 om 23:13  | reageer

  'Dit effect kun je nu ook simpel met je iPhone creëren'..? Dit lijkt me typisch een gevalletje 'don't try this at home', en nog minder op de skipiste!!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 11 februari 2016 om 12:13  | reageer

  Of je jouw iPhone eraan wilt wagen is natuurlijk de vraag, maar volgens mij is het niet zo moeilijk om dit na te maken. Inderdaad je iPhone goed bevestigen aan stevig visdraad en op waarschijnlijk aan alle vier de hoeken een draad zodat ie mooi recht blijft bij het rondslingeren (en in een stevig beschermhoesje).

  iPhone in slow-motion stand, draaien en skiën maar. Nu kan ik voor geen meter skiën, maar een leuke test kan zijn als je buiten gewoon een sprong op de plaats maakt terwijl je de iPhone rondslingert.

  Ik vind het wel een inspirerend filmpje, gaaf effect met eenvoudige middelen.

 3. MvL
  Profiel MvL schreef op donderdag 11 februari 2016 om 18:23  | reageer

  Wat een super mooi effect om te zien en dan ook nog eens gemaakt op een vrij simpele manier. Leuk!

 4. Gast
  Gast schreef op donderdag 11 februari 2016 om 21:20  | reageer

  Elja, als je niet kunt skiën realiseer je je dus niet hoe gevaarlijk dit is! Deze man is professioneel skiër dus we nemen aan dat hij weet wat hij doet.... Maar ik wil jou dan wel eens als beginner een sprong zien maken met ski's aan (dat alleen al..) terwijl je een iPhone rond je heen slingert!! Het punt lijkt mij dat alleen dat rondslingeren al best wat handigheid vraagt. Ik zag ergens dat het touwtje vrij lang is, dat moet bijna ook wel om een mooie slinger te krijgen. Maar dat betekent dat een groot aantal meters om je heen vrij moet zijn, en je ook zeker moet weten dat er niemand aan komt skiën.
  Maar het is een zeer leuk filmpje hoor! Er is vast wel iets anders te bedenken om het mee te proberen, maar voor skiën zou ik beter toch maar gewoon een go pro op een stokje nemen... knipoog

 5. JW
  JW schreef op donderdag 11 februari 2016 om 21:47  | reageer

  En die gastjes met zo'n GoPro halen soms al onverantwoorde stunts uit op drukke pistes om zichzelf maar 'stoer' te filmen, laat staan dat ze dan ook nog een iPhone moeten gaan rondzwiepen!

 6. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op vrijdag 12 februari 2016 om 17:43  | reageer

  Het ziet er wel heel gaaf uit! Maar echt veilig is een ander verhaal.

 7. rob
  rob schreef op dinsdag 16 februari 2016 om 12:01  | reageer

  Vuignier heeft een rigg ontworpen en met een 3D printer uitgeprint. Niet simpel dus, heel erg moeilijk wel.

 8. gast schreef op dinsdag 16 februari 2016 om 13:07  | reageer

  @rob: dat was te verwachten. Een kind kan bedenken dat je er niet komt met een iPhone aan een touwtje. Op zijn minst moet die lens haaks op de draden blijven om gericht te zijn op de skiër.

 9. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 16 februari 2016 om 14:34  | reageer

  Volgens mij zou je dit ook kunnen doen door een goedkoop plastic hoesje te nemen, daar in elke hoek een gaatje te boren en daar visdraden aan vast te maken die samenkomen op 1 hoofddraad.

  Met een beetje creativiteit kom je best een eind.

 10. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 maart 2016 om 15:26  | reageer

  Voor meer details over hoe ze het voor elkaar gekregen hebben in dit voorbeeld, kijk hier.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord