Elja Trum

Dronastagr.am; sociaal netwerk voor drone fotografen

zaterdag 27 juli 2013, 23:06 door | 5.666x gelezen | 2 reacties

Het fotograferen met drones, op afstand bestuurbare vliegtuigen of helicopters, lijkt steeds populairder te worden nu deze apparaten ook steeds betaalbaarder worden. Dronestagr.am is een sociaal netwerk waarop fotografen die met drones werken eenvoudig hun beelden kunnen delen met de wereld.

Natuurlijk heb je eigenlijk geen specifiek netwerk nodig om dit soort foto's te delen, maar zo ontstaat wel een mooie gemeenschap waar je heen kunt voor dit soort luchtfoto's. Best een leuke site om even wat tijd te doden als je van luchtfotografie houdt.

Doel van oprichter Eric Dupin is om heel de wereld uiteindelijk in dit type luchtfoto's vast te leggen. Er zijn ook al aardig wat Nederlandse drone fotografen actief op de site; zie bijvoorbeeld onderstaand screenshot van de site met een foto van de A50 bij Ewijk.

Dronestagram screengrab

Bron: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Jelmer
    Jelmer schreef op zondag 28 juli 2013 om 15:18

    Wat is een goede betaalbare drone voor luchtfotografie?

  2. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op zondag 28 juli 2013 om 23:24

    @Jelmer; Bijvoorbeeld de DJI Phantom voor nog geen 600 euro (exclusief camera).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord