Elja Trum

Mads Nissen wint World Press Photo 2021

vrijdag 16 april 2021, 11:22 door | 1.755x gelezen | 1 reactie

Gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt van de World Press Photo 2021. De hoofdwinnaar is de Deense fotograaf Mads Nissen met zijn foto 'The First Embrace'. In deze foto zien we de 85-jarige Rosa Luzia Lunardi omhelst worden door verzorgster Adriana Silva da Costa Souza.

World press photo 2021 mads nissen

Winnaar World Press Photo 2021
The First Embrace door Mads Nissen, Denmark, Politiken/Panos Pictures

De foto is genomen in een verzorgingstehuis in BraziliŽ op 5 augustus 2020. Het plastic moet daarbij helpen om gedurende de Corona uitbraak toch veilig te kunnen knuffelen.

In onderstaande video vertelt de fotograaf meer over het verhaal achter de foto.Er werd ook een aparte prijs uitgereikt voor het fotoverhaal van het jaar. In onderstaande video vertelt fotograaf Antonio Faccilongo over zijn foto's.


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Robert
    Robert schreef op dinsdag 20 april 2021 om 16:51

    Eindddeeelijkkkk wat ' vrolijks' als winnaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.842 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord