Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Telescoop van 10 Canon 400mm objectieven

vrijdag 5 juni 2015, 13:23 door | 7.915x gelezen | 1 reactie

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto hebben een telescoop ontwikkeld die gebruikmaakt van tien Canon 400mm f/2.8 L IS II USM objectieven. De telescoop moet tien keer zo effectief zijn dan bestaande telescopen voor het detecteren van astronomische objecten met een zeer lage helderheid.

Dragonfly Telephoto Array


De telescoop heeft de naam Dragonfly Telephoto Array gekregen en er werd al in 2013 begonnen met het systeem. Destijds begon de telescoop met drie objectieven. Langzamerhand is dit uitgebreid naar tien exemplaren.

De telescoop wordt ingezet om erachter te komen hoe grote structuren in het universum, zoals sterrenstelsels, zich vormen. In ons eigen sterrenstelsel zijn deze vervormingen gevonden, maar bij andere sterrenstelsel is dit lastiger. Deze telescoop moet hier verandering in brengen.

De Canon-lenzen in de Dragonfly beschikken over een speciale nanocoating in de lens die lichtverstrooiing binnen in het objectief vermindert. De gebruikte Canon 400mm f/2.8 L IS II USM kosten in de winkel overigens circa 10.000 euro per stuk.

Gekoppeld aan elk objectief zit een SBIG STF8300-camera. Deze professionele, monochrome camera's beschikken elk over een 8,3 megapixel four thirds-sensor van Kodak en zijn specifiek bedoeld voor astrofotografie.

Via: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Eugène

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Wetenschap

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord