Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus over de Geschiedenis van de Fotografie

dinsdag 7 maart 2023, 09:45 door | 1.642x gelezen | 1 reactie

Alle mensen die zich met fotografie bezighouden, die leunen op de kennis en de ervaringen van de mensen voor hen. Dus historische kennis is niet alleen maar interessant omdat de geschiedenis leuk is om naar te kijken. Het is ook goed om bij hedendaagse foto's te begrijpen hoe zich dat verhoudt tot wat er al was.


Na de eeuw fotografische ontwikkeling die in het eerste deel van de Geschiedenis van de Fotografie behandeld is zijn we in deel 2 in het stadium beland waar er echte fotografie gepleegd gaat worden.

» Bekijk: Geschiedenis van de Fotografie (1900 - 1950)

Alle stromingen die elkaar soms als tegenbeweging en soms als logische ontwikkeling opvolgen komen aan bod. Van de tweede golf van picturalisten tot het drukken van foto's in tijdschriften.

In deze nieuwste cursus op Photofacts Academy door Tom Meerman ontdek je hoe fotografen keuzes maken. En hoe je dit zelf kunt gebruiken in jouw eigen fotografie.

Piet zegt over deze cursus:
'Prachtige en leerrijke uiteenzetting geïllustreerd met iconische beelden. Fotografie leert u kijken en nadenken over de wereld, de mensen, de omgeving, de samenleving en meer.'

Deze cursus (en zijn voorganger) zijn gratis te bekijken voor iedereen met een lidmaatschap op Photofacts Academy. Nog geen lid? Meld je vandaag nog aan.

» Start een gratis proeflidmaatschap

Wil je de cursus liever los kijken? Vanwege de lancering van deze nieuwe cursus is hij deze week los aan te schaffen voor slechts 29 euro. Normaal is de prijs 69 euro. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot de cursus en kunt hem zo vaak kijken als je maar wilt.

» Los aanschaffen (29 euro)

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. rob
    rob schreef op dinsdag 7 maart 2023 om 13:24  | reageer

    Ik heb het eerste deel gevolgd en als feedback aangegeven dat het erg interessant en nuttig is. Ik ben dan ook blij dat er een vervolg is gekomen. Daar ben ik inmiddels aanbegonnen Dank jullie wel daarvoor

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord