Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Natuurfotografie in Nederland; nieuwe online fotografiecursus

dinsdag 4 augustus 2020, 09:27 door | 3.916x gelezen | 5 reacties

Vakanties naar het buitenland zijn dit jaar beperkt, maar in Nederland is ook veel moois te ontdekken. Zeker ook voor ons als fotografen.

In de nieuwste cursus op Photofacts Academy neemt natuurfotograaf Rob Dijkstra je mee naar een aantal prachtige natuurgebieden in Nederland.


Hij laat je zien hoe je te werk gaat als je op deze bijzondere locaties de mooiste natuurfoto's wilt maken.

Hoe verken je een gebied, hoe weet je waar je dieren kunt verwachten en hoe zet je die dan prachtig op de foto?

Vanwege de lancering is de cursus nu tijdelijk niet 69 euro, maar slechts 19 euro. Je krijgt hiervoor onbeperkt toegang tot deze cursus, inclusief de extra video's met nieuwe locaties die we de komende periode nog toe gaan voegen.

» Bekijk de cursus: Natuurfotografie in Nederland

Een aantal leden hebben de cursus nu al bekeken. Peter zegt over de cursus: 'Informatief en leuk!' en Hofcas laat weten dat de cursus 'Duidelijk en begrijpbaar' is. Beide geven ze hem de maximale 5 sterren als beoordeling.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 10:20  | reageer

  Ik heb de cursus gevolg en ik kan niet anders zeggen dan dat het een boeiende cursus is. Vooral ook omdat we in de cursus enkele van de mooiste natuurgebieden te zien krijgen, die in Nederland te vinden zijn.

  Toch zou ik graag ook eens aandacht willen vragen voor de fotograferende rolstoelgebruiker. Laat ook eens natuurgebieden zien die goed toegankelijk zijn voor rolstoelen en scootmobielen. Ook mensen met een beperking zijn er die als hobby fotografie hebben en met name natuurfotografie.

  Ik denk dat wanneer je ook goed toegankelijke natuurgebieden laat zien, je er veel mensen blij zal maken. We zouden iets vaker stil moeten staan bij (hobby)fotografen met een beperking.

 2. Maus
  Maus schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 18:16  | reageer

  Ik loop met een rollator en al heel snel wordt mij duidelijk gemaakt dat ik niet mee kan doen. Mensen hebben geen idee wat ik allemaal wel kan met de mijne die ik speciaal voor bos en duin heb gekocht. Met extra dikke banden. Zo jammer.

 3. Aäron Nasarany
  Profiel Aäron Nasarany schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 19:07  | reageer

  Mooie cursus geworden!

 4. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 4 augustus 2020 om 20:18  | reageer

  @Maus, inderdaad je wordt bij voorbaat al uitgesloten bij sommige workshops/excursies. Je krijgt niet de kans om te bewijzen dat je meer kan, dan men denkt. Maar daar gaat het hier nu niet om. Ik probeer duidelijk te maken dat men bij een cursus zo nu en dan ook rekening houdt met mensen met een beperking dat zij problemen hebben met bepaalde elementen die in een cursus getoond worden. Laat ook zien hoe mensen met een beperking ook een toegankelijk natuurgebied in kan om aan natuurfotografie. Kootwijkerzand is voor mij niet te doen, maar waar dan wel. Laat dat maar eens zien in een vervolg van deze cursus. Moest ik nog in Nederland wonen, zou ik daar graag aan meewerken.

 5. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op woensdag 5 augustus 2020 om 00:49  | reageer

  Hier vind je 10 natuurgebieden die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.
  In een van die 10 gebieden is zelfs een uitkijktoren met lift.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord