Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: The Like Switch

vrijdag 21 juli 2017, 20:20 door | 3.666x gelezen | 4 reacties

The Like Switch is een (Engelstalig) boek van een voormalig FBI agent waarin uitgelegd wordt hoe je er voor kunt zorgen dat anderen je aardig vinden. Een erg nuttig boek dat voor iedereen leerzaam is, maar zeker ook voor fotografen.

The like switch cover


Waar gaat het over?


In The Like Switch vertelt voormalig FBI agent Jack Schafer over zijn ervaringen. Jack had bij de FBI onder andere de taak om ambassadeurs uit het buitenland te rekruteren als spion voor Amerika. Geen gemakkelijke taak, kun je je voorstellen.

In zijn boek legt hij uit hoe je dit toch voor elkaar kunt krijgen. Deze technieken heeft hij voor de FBI ook geleerd aan andere agenten en Jack kwam erachter dat de technieken ook erg handig zijn in het dagelijks leven.

Hij legt uit hoe er onbewuste signalen zijn waarmee je aangeeft of je vriendelijk bent en open staat voor contact (of juist het tegenovergestelde). Zogenoemde 'Friend' signals en 'foo' signals. Door deze signalen te herkennen kun je ze in je voordeel gebruiken.

Ook geeft Jack tips over hoe je er met je gedrag voor kunt zorgen dat anderen je aardig vinden. Daarvoor is het bijvoorbeeld belangrijk om anderen een goed gevoel over zichzelf te geven. De auteur geeft in zijn boek praktische tips over hoe je dit doet en vertelt deze op basis van interessante verhalen uit de praktijk.

Nut voor fotografen


Als (portret)fotograaf kun je de tips uit het boek op meerdere manieren gebruiken. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk het zorgen voor een prettig contact met je klanten.

Minder voor de hand liggend is dat je de 'friend'-signalen die je leert kunt inzetten voor je in fotografie. Als je een 'friend'-signaal op de foto zet dan ziet elke kijker van de foto het positief signaal terug. De geportretteerde zal dus aardiger gevonden worden.

Sarah

Een schuin hoofd (en natuurlijk de glimlach) zijn 'friend'-signalen

Of, als je juist een andere emotie wilt overbrengen, kun je ook de 'vijand'-signalen inzetten in je foto's om juist een ongemakkelijk gevoel over te dragen bij de kijker.

Conclusie


The Like Switch is een boek dat iedereen eigenlijk zou moeten lezen. Het helpt je met je sociale vaardigheden en maakt je bewuster van signalen die anderen afgeven.

Zelf heb ik flink wat van Jacks tips al in de praktijk kunnen gebruiken en ook echt gemerkt dat ze goed werken. De informatie wordt op een leuke verhalende wijze gebracht met aansprekende voorbeelden.

Ik heb het boek helaas niet in het Nederlands kunnen vinden, dus je moet de Engelse taal wel machtig zijn. The Like Switch (ISBN: 9781476754482) bevat 288 pagina's en kost in paperback uitvoering 14,76 euro.

» Bestel The Like Switch (Engelstalig)

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Rick
  Rick schreef op zaterdag 22 juli 2017 om 09:37  | reageer

  @Nick, het is weekend. Laat je glas Azijn eens voor wat het is en neem voor de verandering eens een keer een biertje.

  @Gast, jij hebt duidelijk het nut van dit artikel niet begrepen. Er staat dat het een welkome aanvulling kan zijn, er word je niet verplicht het boek te kopen. Overigens krijg je als normaal mens vaak de trucs om aardig gevonden te worden al mee in je opvoeding, dus je hele leven is deels al gebaseerd op trucjes zodat anderen je aardig vinden.

  Misschien moet je het boek samen met Nick eens een keer door bladeren, zo te lezen is er bij jullie nog enigszins winst te behalen.

 2. Rick
  Rick schreef op zaterdag 22 juli 2017 om 09:39  | reageer

  Aaah, net zo'n mooie reactie, zie ik nu dat de oorspronkelijke berichten zijn verwijderd!
  Mijne mogen dan uiteraard ook verwijderd worden haha

  Niks van die azijnzeikers aantrekken en mooi door gaan met Photofacts en artikelen!

 3. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zaterdag 22 juli 2017 om 10:35  | reageer

  Applausje voor Rick vrolijk

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 27 juli 2017 om 08:21  | reageer

  Klinkt interessant, ik ga eens kijken of ik daar ook een epub-versie van kan vinden, als vakantielectuur vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord