Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Yes! Mijn boek de Flitsbijbel is naar de drukker!

dinsdag 25 oktober 2022, 08:04 door | 3.490x gelezen | 2 reacties

Het was een flinke klus en het duurde natuurlijk veel langer dan de bedoeling was, maar hij is naar de drukker! Mijn gloednieuwe boek De Flitsbijbel moet over ongeveer een maand geleverd worden. Je kunt hem voor nop in huis halen.

De Flitsbijbel


Lelijke harde schaduwen, donkere achtergronden, overbelichte gezichten en dus mislukte foto's. Dit is wat je krijgt als je probeert om een portret te maken met flitslicht. Tenminste, zo zagen mijn eerste flitsfoto's eruit.

Reden genoeg om de flitser in de kast te gooien en lekker met natuurlijk licht aan de slag te gaan.

Flitsfotografie lijkt in eerste instantie moeilijk. Als je gewoon de flitser van je camera aanzet en foto's maakt zijn de resultaten meestal bagger. Niet vreemd dus dat veel fotografen het bij natuurlijk licht houden. Gelukkig is het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld om mooie flitsfoto's te maken.

De Flitsbijbel


In dit boek krijg je van mij eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte portretten met flitslicht kunt maken onder alle omstandigheden.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Hoe je foto's maakt alsof je prachtig natuurlijk licht had, terwijl je eigenlijk gewoon je flitsers gebruikt hebt.

 • Welke apparatuur je nodig hebt om prachtige flitsfoto's te maken, zonder dat je eerst een bank moet beroven.

 • Hoe je flitslicht kunt gebruiken om professionele foto's te maken, ook als je geen studio hebt.

 • Hoe je flitsers kunt gebruiken om creatieve foto's te maken die met natuurlijk licht niet mogelijk zijn.Met dit boek wil ik je inspireren om met plezier prachtige portretfoto's met behulp van flitslicht te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 101 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Het is eigenlijk de opvolger van mijn boek De Portretbijbel. Die ligt inmiddels al bij meer dan 6.000 mensen thuis op het nachtkastje. knipoog

De opzet is dan ook weer hetzelfde; per pagina wordt een tip gegeven en die tips is uiteraard voorzien van een bijpassende foto. De tips zijn telkens lekker kort en je hoeft het boek niet per se van voor tot achter door te nemen.

Je kunt gewoon een willekeurige pagina openslaan de de tip die daar staat lezen. Of bijvoorbeeld door het boek bladeren naar een foto die je aanspreekt en dan lezen hoe je een dergelijke foto ook kunt maken.

De Flitsbijbel


Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken: De basis van portretfotografie, Je compositie bepalen, Praktische tips voor het poseren van je model, Communiceren met je model, De perfecte achtergrond zoeken, Buiten fotograferen, Binnen fotograferen, Flitsen op locatie, Kinderen fotograferen, Studioportretten en Creatieve portretten.

Ontvang hem gratis


De Flitsbijbel is voorlopig exclusief beschikbaar voor leden van Photofacts Academy. Zij kunnen hem als eerste in huis halen door hun lidmaatschap te verlengen. Daar krijgen ze gratis het boek bij cadeau.

Ben je nog geen lid van Photofacts Academy, maar heb je wel interesse in het boek? Dan heb ik goed nieuws. vrolijk

Je kunt namelijk nu lid worden én het boek ontvangen met maar liefst 75 euro voordeel. Nieuwe leden krijgen nu namelijk tijdelijk 50 euro korting wanneer ze nu lid worden en ontvangen daarbij het boek (ter waarde van 25 euro) helemaal gratis cadeau.

» Bestel hem nu met lidmaatschap (75 euro voordeel)

Als je nu al lid bent van Photofacts Academy kun je mijn nieuwe boek ook gratis thuis op de mat krijgen. Je krijgt hem nu namelijk cadeau bij het verlengen van je lidmaatschap.

» Verleng je lidmaatschap (De Flitsbijbel cadeau bij je verlenging)

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Frans van der Graaf
  Frans van der Graaf schreef op zondag 30 oktober 2022 om 00:07  | reageer

  Lijkt mij een enorm fijn boek , ik vraag me alleen af of ik dit boek ook in de winkel kan kopen.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 31 oktober 2022 om 12:45  | reageer

  @Frans; Nog niet, maar waarschijnlijk vanaf begin december wel.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord