Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Flitsfotografie tip: Communiceer draadloos

dinsdag 11 april 2023, 21:12 door | 1.504x gelezen | 0 reacties

Vroeger moest je een flitser die je los van je camera wilde gebruiken met een kabeltje verbinden aan je camera. Zeker met meerdere flitsers werken werd zo wel erg onhandig.

Je flitser draadloos aansturen

Sigrid

Later kwamen hier infraroodoplossingen bij waardoor je geen kabel meer nodig had. Infrarood heeft echter een directe zichtlijn nodig. Je kunt een flitser dus niet even ergens achter zetten, dan gaat ie niet meer af op het juiste moment.

Tegenwoordig is de standaard radiografische communicatie. Dit werkt vaak prima tot op tientallen meters en het is geen probleem meer om een flitser uit het zicht te plaatsen. Erg prettig!

Let er bij een aanschaf van een opzetflitser op dat jouw flitser radiografisch gebruikt en ingesteld kan worden. Zo'n flitser heeft ook een zenderdeel nodig die je op je camera zet. Deze moet je meestal los aanschaffen.

Eén zender kan meerdere flitser aansturen en het is erg prettig als je zender ook de mogelijkheid heeft om je flitser op afstand te bedienen. Dan kun je de kracht, de stand van de zoom-kop en dergelijke direct vanaf je camera instellen zonder steeds naar de flitser te moeten lopen.


Deze tip om betere flitsfoto's te maken is één van de 101 tips uit mijn boek over flitsfotografie. Wil je de andere 100 tips ook lezen? Bestel dan mijn boek De Flitsbijbel.

» Bestel De Flitsbijbel
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Flitsfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord