Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotograferen op de Marker Wadden

zondag 25 september 2022, 15:51 door | 2.588x gelezen | 1 reactie

Gisteren heb ik met Fotoclub Wijchen de Marker Wadden bezocht. Een aangelegd gebied in het Markermeer dat ervoor moet zorgen dat de natuur zich daar kan herstellen. Je bent er als bezoeker (en ook al fotograaf) van harte welkom.

Marker Wadden


Het leuk van een fotoclub is dat je dingen fotografeert waar je normaal zelf niet aan zou beginnen. Ik zou zelf niet snel anderhalf uur in de auto stappen om op een aangelegd eiland rond te lopen, maar met zo'n club is het sowieso gezellig.

Je kunt met je eigen schip naar het eiland varen, maar bij gebrek daaraan kun je ook gewoon gebruik maken van een veerdienst. Daar moet je overigens wel tijdig voor reserveren.

Markerwadden veerboot


Een retourtje kost 25,50 en de overtocht duurt zo'n 20 minuten. De veerdienst vertrekt vanuit Lelystad.

Op het eiland kun je ook nog een excursie boeken (voor 10 euro per persoon). Wij hebben dit ook gedaan. Je bent dan ongeveer anderhalf uur zoet en hoort meer over het ontstaan van het gebied en de natuur die er te vinden is.

Zelf ben ik niet zo'n natuurfotograaf, maar het was zeker interessant om het verhaal over de Marker Wadden te horen. Ik heb me wat dat betreft prima vermaakt.

Marker Wadden


Het eiland is ook groot genoeg om er de vier uur die je hebt voordat de veerboot weer terug gaat goed door te brengen. Je kunt er een flink stuk wandelen (en ook lekker even wat drinken en eten in het eilandpaviljoen).

Er staan verschillende gebouwtjes verspreidt over het eiland waar je bijvoorbeeld over het natuurgebied kunt uitkijken en zelfs eentje waar je onder water kunt kijken.

De Marker Wadden zijn wat mij betreft een mooi project om eens te bezoeken. Als natuur- of vogelfotograaf kun je jezelf flink uitleven. Voor mij als portretfotograaf was het qua fotografie wat minder interessant.

Marker Wadden


Waarschijnlijk is het op het juiste moment in het voorjaar, als er van alles in bloei staat, helemaal het bezoeken waard. Aan de andere kant verwacht ik dat er meer dan voldoende natuurgebieden rond de kust zijn waar je soortgelijke foto's kunt maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Donald Willemsen
    Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 27 september 2022 om 23:20  | reageer

    Elja, verleg je grenzen en waag je als portret/modelfotograaf ook eens buiten je comfortzone vrolijk . Als je het mij vraagt, doe ik ook liever model- en portretfotografie, al was het alleen al omdat ik het fijn vind om met mensen te werken. Nu je daar geweest bent, heb je een idee gekregen wat je er vindt en kan je er ook eens met een model naartoe gaan om een shoot in de natuur te doen. Zo heb ik eens een modellenshoot gedaan op Engelsmanplaat in de Waddenzee. Toen was ik vanuit mijn voormalige woonplaats Deventer ook uren onderweg naar Lauwersoog om van daaruit met een Zodiacboot nog een half uurtje te varen naar de fotolocatie.
    Het artikel met wat leuke foto's hierboven is aangenaam om te lezen en voor velen misschien een leuk idee om eens heen te gaan. Voor mij is het echt te ver vanuit Leuven in Vlaams Brabant.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Fotolocaties

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord