Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Vijfde Scott Kelby Photo Walk op zaterdag 13 oktober

woensdag 15 augustus 2012, 22:19 door | 5.453x gelezen | 5 reacties

Voor de vijfde maal organiseert Scott Kelby dit jaar de World Wide Photowalk. De jaarlijkse fotowandeling geeft je de mogelijkheid om gratis met een groepje fotografen op pad te gaan op een locatie ergens in de buurt van wara je die dag bent. Wereldwijd zijn er duizenden locaties waar je mee kunt doen.

Is er bij jou in de buurt nog geen Photowalk georganiseerd, dan kun je dit ook zelf op je nemen. Als leider van een fotowandeling bepaal je vooraf de locatie en route. Via de Photo Walk Website kunnen mensen uit je omgeving zich inschrijven voor jouw wandeling.


Vorig jaar deden zo'n 30.000 fotografen mee aan 1.100 wandelingen wereldwijd. Gedurende de wandelingen werden meer dan zes miljoen foto's geschoten.

Na de wandeling stuur je jouw beste foto's in. De leider van de wandeling kiest de foto uit die hij het beste vind en deze persoon krijgt dan het Lightroom 4 book for Digital Photographers (eBook versie) cadeau. De leider zelf kan overigens ook op een presentje rekenen.

Scott Kelby is dit jaar 'in de buurt', hij leidt zelf een wandeling in Parijs, maar deze is uiteraard reeds volgeboekt (maximaal 50 deelnemers per wandeling). In Nederland is er vooralsnog alleen een wandeling met Frank Doorhof beschikbaar in Amsterdam. Ik verwacht dat andere steden snel zullen volgen.

Heb je nog niks gepland staan voor zaterdag 13 oktober dan is de Photowalk zeker een aanrader. Ik heb elk jaar nog meegedaan en het ook een keer georganiseerd. Ook dit keer wil ik weer een locatie uitzoeken om mee te wandelen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 16 augustus 2012 om 23:33  | reageer

  Naast de wandeling in Amsterdam (vol) zijn er inmiddels ook wandelingen beschikbaar in Almere, Amersfoort, Helmond en het Belgische Mechelen.

 2. Mark
  Profiel  Mark schreef op vrijdag 17 augustus 2012 om 23:26  | reageer

  Ik heb inmiddels bericht ontvangen dat ik de Kelby Walk in Rotterdam mag organiseren. Inschrijven zal vanaf maandag mogelijk zijn vrolijk

 3. Wendy
  Wendy schreef op dinsdag 21 augustus 2012 om 10:46  | reageer

  @Elja: waar kan je je inschrijven voor deze wandeling in Mechelen?
  Bedankt!!!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 21 augustus 2012 om 10:52  | reageer

  @Wendy; Via de Photowalk website kun je alle locaties vinden.
  De Mechelen wandeling vind je hier.

  Voor Nederland zijn er inmiddels wandelingen beschikbaar in Maastricht, Eindhoven, Helmond, Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Almere, Amersfoort, Utrecht en Hoogland. Het oosten en noorden van Nederland is nog wat ondervertegenwoordigd.

 5. B. van Straaten
  Profiel  B. van Straaten schreef op dinsdag 4 september 2012 om 13:18  | reageer

  Leuk,

  Ik ga eens kijken in H'lem

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord