Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elvira Smit

Bezoek dit weekend een (virtueel) Duits fotofestival

vrijdag 10 april 2020, 16:32 door | 3.709x gelezen | 0 reacties

Gisteren glipte ik zo langs de kassa een expositie binnen. Daar stond ik met mijn neus hl dicht bij de foto's. En bleef ik asociaal lang recht voor een foto van Walker Evans staan. Daarna rende ik als een malle door de zalen, omdat ik was verdwaald.

Ik was op een Duits Fotofestival dat je nu virtueel kunt bezoeken. Perfect voor de Paasdagen!

Ik zag deze week mijn museumjaarkaart in mijn portemonnee zitten. Stom, dacht ik want ik kan nu geen foto exposities bezoeken.

Onzin natuurlijk. Want na enig speurwerk blijkt er zat moois te zien, gewoon vanaf de bank of mijn balkon. Gratis. Ik heb deze week drie locaties "bezocht" die zeer de moeite waard zijn: een festival, een galerie en een kunstmuseum.

Hieronder vind je mijn bevindingen:

1. Ga naar een fotofestival


De aanleiding is sneu: De Biennale fr aktuelle Fotografie was er helemaal klaar voor op 29 februari jl. Dit fotofestival omvat tentoonstellingen in de Duitse steden Mannheim, Ludwigshafen en Heidelberg. Al na een paar dagen moest het dicht.

Omdat lles momenteel wordt afgelast, behalve de lente.

Het thema van het festival is The Lives and Loves of Images, een fijn en luchtig onderwerp in deze tijden. Ik dwaalde er lang rond, en ben nog zeker niet uitgekeken.

Iedere tentoonstelling is weer op een andere locatie. Je kunt de soms uitgebreide teksten lezen, korte films bekijken of gewoon eens lekker lang ongegeneerd met je neus voor een foto blijven staan.

Mijn favoriete expositie: Reconsidering Icons

Reconsidering icons


In n van de zalen vind je beelden van het duo Cortis & Sonderegger, zoals hierboven. Ik schreef eerder al een artikel over de levensechte miniaturen die zij van iconische foto's maken. Hier zie je ze gewoon in het echt hangen! Nouja bijna dan.

Maar Walker Evans Revisited is k heel gaaf. En de rest eigenlijk ook.

2. Bezoek een Amsterdamse galerie


Blijf je liever wat dichter bij huis? In de Ravenstijn Gallery in Amsterdam vind je een virtuele expositie van Mariken Wessels. Zij combineert beelden, foto's en film rondom het thema Nude woman rising from the ground.

Dit is genspireerd op de bewegingsstudies van Eadweard Muybridge (hier vind je enkele voorbeelden van zijn studies).

Galerie


3. Laat je inspireren door klassieke kunstVeel fotografen laten zich inspireren door klassieke schilders. Het Britse museum Tate Modern laat online een aantal voorbeelden zien. Je ziet bijvoorbeeld een filmpje waarin Miles Aldridge een foto maakt die hij baseert op een schilderij (dit is Miles Aldridge).

En voor wie gewoon zin heeft om in een volstrekt leeg museum langs allerhande klassieke werken te struinen, bezoek dan The Art Institute of Chicago online. Enige nadeel: je kunt de bordjes niet lezen. Maar eigenlijk is dat ook niet nodig.

Art Institute of Chicago


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elvira Smit

Over de auteur

Fotograferen is voor mij een zoektocht naar opnieuw leren kijken. En die zoektocht deel ik op mijn blog Kronkeling. Om de week schrijf ik twee artikelen. Over hoe je je blik kunt scherpen, je creativiteit kunt aanwakkeren, en over fotografen die mij inspireren. Geen technische zaken, wl over hoe je leert kijken. En dat blijkt nog een hele klus. Een mooi startpunt zijn de Kronkeltips, die vind je hier.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord