Tijdens een fotografie workshop een aantal weken terug werd ik door de mededeelnemers gewezen op het programma [url=http://www.upn.com/shows/top_model5/]America's Next Top Model[/url]. Dit programma werd door de workshopdeelnemers goed bekeken omdat het een mooie kijk biedt in de modellenwereld. Aangemoedigd door hun enthousiasme heb ik me de daarop volgende maandag ook voor de buis genesteld. Het beviel inderdaad. Leuk om een kijkje te krijgen 'backstage' bij de modellen en hun fotografen. In eerste instantie ging het me vooral om die paar minuten dat je een (bekende) fotograaf bezig ziet, maar naarmate je de modellen zelf een beetje leert kennen is ook het onderling gekibbel lachwekkend.">
Elja Trum

ModelMasters: Hollands Next Top Model

maandag 28 augustus 2006, 23:42 door | 42.952x gelezen | 6 reacties

Tijdens een fotografie workshop een aantal weken terug werd ik door de mededeelnemers gewezen op het programma America's Next Top Model. Dit programma werd door de workshopdeelnemers goed bekeken omdat het een mooie kijk biedt in de modellenwereld.

Aangemoedigd door hun enthousiasme heb ik me de daarop volgende maandag ook voor de buis genesteld. Het beviel inderdaad. Leuk om een kijkje te krijgen 'backstage' bij de modellen en hun fotografen. In eerste instantie ging het me vooral om die paar minuten dat je een (bekende) fotograaf bezig ziet, maar naarmate je de modellen zelf een beetje leert kennen is ook het onderling gekibbel lachwekkend.

Na een paar afleveringen had ik mijn favorieten gekozen; Nicole en Lisa. De 19 jarige Nicole om haar prachtige gezichtje en de 24 jarige Lisa om haar extreme karakter.
Ik heb me er express van weerhouden om op internet informatie te vinden om te voorkomen dat ik zou weten wie de winnaar werd. Vanavond was de finale van het seizoen en tot mijn vreugde heeft Nicole gewonnen; toch leuk om goed gekozen te hebben.

De afgelopen dagen was reeds de reclame te zien van de Nederlandse versie van dit programma dat volgende week maandag van start gaat op RTL5: Hollands Next Top Model

Zo'n zevenduizend wannabee modellen tussen de 17 en 26 jaar hebben zich aangemeld voor het programma. Vijfhonderd van deze aanmelders kregen de kans zich te presenteren aan de jury op een screeningsdag in Amsterdam. Hieruit zijn tien jongedames uitverkoren om mee te doen met het programma. Er is gekozen voor verschillende karakters, lengtes, huidskleuren, achtergronden en opleidingen.

De overgebleven kandidaten zullen gedurende drie weken fotoshoots ondergaan. Het resultaat wordt beoordeeld door een jury bestaande uit Yfke Sturm (tevens de presentatrice), ex-model Rosalie van Breemen, Karin Swerink (hoofdredactrice van modeblad Glamour) en fotograaf Carli Hermès.

Ik heb mijn favorieten er vast uit gezocht; brunette Annika, de roodharige Anna Marie en de 19 jarige Kathelijn zou ik in elk geval graag voor mijn camera hebben.

Volgens mij worden dit weer een aantal leuke maandagavonden voor de buis!Meer informatie:
- Wikipedia

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. HK
  HK schreef op vrijdag 29 september 2006 om 17:26

  anna marie is zooooo geweldig. Die heeft echt het gezicht voor de perfecte foto, ze 'kan' perfect lopen al zie je dat niet altijd. en zij rockt gewoon.


  hk

 2. onbekend
  onbekend schreef op maandag 2 oktober 2006 om 21:18

  Wie wordt ModelMasters: Hollands Next Top Model?

  Marcia

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 3 oktober 2006 om 00:16

  Sja, dat zou natuurlijk nog steeds kunnen.
  Persoonlijk vind ik dat Marcia het goed doet, maar ze is wat mij betreft geen Top Model. Van de overgebleven modellen zou ik mijn geld toch eerder zetten op Sylvia of Sanne.

  Maar ach, mijn eerdere voorspelling was ook niet al te best. vrolijk

 4. ...
  ... schreef op zaterdag 28 oktober 2006 om 17:12

  heey het is niet leuk dat sanne gewonne heeft daisy moest winner

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord