Tijdens een fotografie workshop een aantal weken terug werd ik door de mededeelnemers gewezen op het programma [url=http://www.upn.com/shows/top_model5/]America's Next Top Model[/url]. Dit programma werd door de workshopdeelnemers goed bekeken omdat het een mooie kijk biedt in de modellenwereld. Aangemoedigd door hun enthousiasme heb ik me de daarop volgende maandag ook voor de buis genesteld. Het beviel inderdaad. Leuk om een kijkje te krijgen 'backstage' bij de modellen en hun fotografen. In eerste instantie ging het me vooral om die paar minuten dat je een (bekende) fotograaf bezig ziet, maar naarmate je de modellen zelf een beetje leert kennen is ook het onderling gekibbel lachwekkend.">
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

ModelMasters: Hollands Next Top Model

maandag 28 augustus 2006, 23:42 door | 43.766x gelezen | 6 reacties

Tijdens een fotografie workshop een aantal weken terug werd ik door de mededeelnemers gewezen op het programma America's Next Top Model. Dit programma werd door de workshopdeelnemers goed bekeken omdat het een mooie kijk biedt in de modellenwereld.

Aangemoedigd door hun enthousiasme heb ik me de daarop volgende maandag ook voor de buis genesteld. Het beviel inderdaad. Leuk om een kijkje te krijgen 'backstage' bij de modellen en hun fotografen. In eerste instantie ging het me vooral om die paar minuten dat je een (bekende) fotograaf bezig ziet, maar naarmate je de modellen zelf een beetje leert kennen is ook het onderling gekibbel lachwekkend.

Na een paar afleveringen had ik mijn favorieten gekozen; Nicole en Lisa. De 19 jarige Nicole om haar prachtige gezichtje en de 24 jarige Lisa om haar extreme karakter.
Ik heb me er express van weerhouden om op internet informatie te vinden om te voorkomen dat ik zou weten wie de winnaar werd. Vanavond was de finale van het seizoen en tot mijn vreugde heeft Nicole gewonnen; toch leuk om goed gekozen te hebben.

De afgelopen dagen was reeds de reclame te zien van de Nederlandse versie van dit programma dat volgende week maandag van start gaat op RTL5: Hollands Next Top Model

Zo'n zevenduizend wannabee modellen tussen de 17 en 26 jaar hebben zich aangemeld voor het programma. Vijfhonderd van deze aanmelders kregen de kans zich te presenteren aan de jury op een screeningsdag in Amsterdam. Hieruit zijn tien jongedames uitverkoren om mee te doen met het programma. Er is gekozen voor verschillende karakters, lengtes, huidskleuren, achtergronden en opleidingen.

De overgebleven kandidaten zullen gedurende drie weken fotoshoots ondergaan. Het resultaat wordt beoordeeld door een jury bestaande uit Yfke Sturm (tevens de presentatrice), ex-model Rosalie van Breemen, Karin Swerink (hoofdredactrice van modeblad Glamour) en fotograaf Carli Hermès.

Ik heb mijn favorieten er vast uit gezocht; brunette Annika, de roodharige Anna Marie en de 19 jarige Kathelijn zou ik in elk geval graag voor mijn camera hebben.

Volgens mij worden dit weer een aantal leuke maandagavonden voor de buis!Meer informatie:
- Wikipedia

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. HK
  HK schreef op vrijdag 29 september 2006 om 17:26  | reageer

  anna marie is zooooo geweldig. Die heeft echt het gezicht voor de perfecte foto, ze 'kan' perfect lopen al zie je dat niet altijd. en zij rockt gewoon.


  hk

 2. onbekend
  onbekend schreef op maandag 2 oktober 2006 om 21:18  | reageer

  Wie wordt ModelMasters: Hollands Next Top Model?

  Marcia

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 3 oktober 2006 om 00:16  | reageer

  Sja, dat zou natuurlijk nog steeds kunnen.
  Persoonlijk vind ik dat Marcia het goed doet, maar ze is wat mij betreft geen Top Model. Van de overgebleven modellen zou ik mijn geld toch eerder zetten op Sylvia of Sanne.

  Maar ach, mijn eerdere voorspelling was ook niet al te best. vrolijk

 4. ...
  ... schreef op zaterdag 28 oktober 2006 om 17:12  | reageer

  heey het is niet leuk dat sanne gewonne heeft daisy moest winner

 5. ikke
  ikke schreef op dinsdag 26 december 2006 om 16:30  | reageer

  aaarg ik vond dat ze daisy moesten kiezen... sanne is wel knap (zolang ze haar mond dicht houdt) en sylvia nog mooier maar die is zooow arrogant dat zij geen 'top model' kan worden....vind ik! daisy is mooi en niet arrogant,,,de perfecte top model

 6. aliyshia
  aliyshia schreef op woensdag 3 januari 2007 om 16:26  | reageer

  ik vindt nik leuk hier aan

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord