Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Polaroid PoGo; het digitale tijdperk voor Polaroid

dinsdag 13 januari 2009, 22:00 door | 10.294x gelezen | 6 reacties

Vorige maand kwam Polaroid nog negatief in het nieuws doordat het bedrijf op het randje van faillissement stond. Afgelopen week introduceerden ze desondanks een nieuw product: de Polaroid PoGo. Een zeven megapixel digitale compactcamera die beschikt over een printertje en ruimte voor tien velletjes fotopapier.

Opvallend voor een compact is het ontbreken van een optische zoom mogelijkheid. Het papier dat de camera bij zich kan dragen heeft een formaat van 5 bij 8 centimeter. Na het maken van de foto kun je de afdruk binnen een minuut in je hand hebben.

De camera schijnt de voor Polaroids kenmerkende kleurzweem te gebruiken in de afgedrukte foto's. Helaas beschikt de camera niet over autofocus en schijnt de shutterlag behoorlijk te zijn. Ook kan de batterij maar circa 20 afdrukken mee. Veel meer dan een grappig gadget lijkt deze camera daarom niet te zijn.

De camera is in maart te koop in Amerika voor een bedrag van 199,- dollar. De verkoopprijs en data in Nederland zijn nog niet bekend.

Polaroid PoGo


Bron: Photography Bay

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Charles
  Profiel Charles schreef op dinsdag 13 januari 2009 om 23:02  | reageer

  Leuk ding! Maar misschien zit de aantrekkelijkheid meer in de dames!
  Ik zit me rot te piekeren welk excuus ik kan opvoeren om hem te kopen.
  Trouwens, ik krijg honger als ik er nog langer naar blijf kijken.

 2. Emerik
  Profiel  Emerik schreef op woensdag 14 januari 2009 om 00:38  | reageer

  Geen autofocus en maar 20 afdrukken op 1 batterijlading....

  ik vrees dat Polaroid zich hiermee niet zal kunnen redden.

 3. Frank
  Frank schreef op woensdag 14 januari 2009 om 12:10  | reageer

  Ik denk dat er een (kleine?) markt is voor direct-printen, bijvoorbeeld op huwelijken of afscheidsrecepties om direct een fotoboek van de gasten te kunnen maken. Vast ook gebruik bij snapshots zoals een uitstapje, kroegentocht, vrienden/vriendinnen op stap enzovoort. Het toestel ziet er op het eerst gezicht ook mooi & compact uit.

  Maar 20 afdrukken op 1 batterijlading is dan wel een ernstig tekort. Zeker als je die foto waar we allevier leuk op staan 4 keer willen afdrukken gaat het snel. En als ik de specificaties en foto's bekijken zijn het wel aparte battery's en geen (standaard) penligths bijvoorbeeld. Wat het dus vrij kostbaar maakt om reserverbatterijen aan te schaffen.
  Misschien dat je de camera ook kan gebruiken terwijl hij aan het stopcontact hangt maar dat belemmert dan weer je bewegingsvrijheid. Ook niet echt een verkoopargument.

  Voor snapshots denk ik overigens dat het ontbreken van optische zoom of autofocus weinig problemen opleverd, (de huidige polaroids hebben dat immers ook niet). Zij het dat je daarmee wel een nichemarkt aanspreekt omdat het een typisch cameratje voor specifieke doeleinden is. Ben overigens benieuwd naar de prijs van de casettes met papier, die waren bij polariod altijd vrij duur (1 euro per print ofzo meen ik).

  Tot slot vind ik de merknaam erg ongelukkig gekozen, het zal een simpele samentrekking zijn (Polaroid on the Go of iets dergelijks). De afkorting roept bij mij echter direct allerlei connotaties op. Een erg vreemde keuze waaraan geen grondig naam-onderzoek ten grondslag lijkt te liggen. Het reclamefilmpje vind ik dan weer wel aardig gedaan.

  Ben benieuwd of dit aan gaat slaan maar ik vrees van niet.

 4. Henri
  Profiel Henri schreef op woensdag 14 januari 2009 om 12:25  | reageer

  "Vroeger" verkocht Polaroid de SX70 film. Een pack met 10 foto's en batterij in één. In die tijd belachelijk duur (Hfl. 29,95 per pack) maar populair bij verzekeringsexperts en makelaars.
  Polaroid moet in die tijd wel goud hebben verdiend!
  Kennelijk willen zij het nog 'ns dunnetjes over doen.....

 5. martijn
  martijn schreef op woensdag 14 januari 2009 om 15:37  | reageer

  Polaroid kan hiermee zijn toekomst redden. Dit is natuurlijk pas het eerste model met de gebruikelijke kinderziektes en beperkingen. Als ze het concept door kunnen ontwikkelen tot een betaalbaar en bruikbaar product zie ik wel een toekomst hiervoor.

 6. Ruud
  Profiel Ruud schreef op donderdag 22 januari 2009 om 09:18  | reageer

  Polaroid, of althans wat oud werknemers en een investeerder, proberen zich al te redden. Vanochtend in TC Tubantia verscheen het volgende artikel
  Ik denk zelf dat ze wel kunnen voort bestaan, maar op veel kleinere schaal.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord