Elja Trum

Fotograaf geeft toelichting winnende World Press Photo

vrijdag 21 februari 2014, 23:00 door | 4.527x gelezen | 4 reacties

Vorige week werd de winnaar bekend gemaakt van de World Press Photo 2013. De winnende foto kwam van fotograaf John Stanmeyer. Op de site About A Photograp wordt wekelijks in een kort filmpje een foto besproken en deze week is de winnende foto van John aan de beurt.

In de video wordt verder niet naar technische details gekeken, maar de foto is gemaakt met een Canon 5D mark III op 35mm f/1.4 en met een sluitertijd van 1/40e seconde en lichtgevoeligheid van 10.000 ISO.


Los van deze specifieke foto is de About A Photograph reeks van Think Tank een interessante serie video's om eens door heen te kijken.

Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Geer Janssen
  Geer Janssen schreef op dinsdag 25 februari 2014 om 11:20

  Kunst maar geen fotografie, dit is weer eens geënsceneerd met een klein flitste in de nek van de man aan het water. Alle mensen met het mobieltje omhoog en de schermpjes richting fotograaf bij volle maan? Het moet Wordpressadobe heten, en zoals vele foto's heeft het niets meer te maken met schrijven met licht maar het werkt en leverd geld op en daar gaat het toch om?

 2. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 25 februari 2014 om 11:47

  Veelzeggende foto, fraai ook.

 3. roysfoto
  roysfoto schreef op dinsdag 25 februari 2014 om 20:47

  Het zal wel, zoals al aangegeven, vet opgezet spel zijn, wat niet verboden is. Maar je moet er toch maar opkomen om het zo te 'Zien'. Ook kwalitatief geen vuiltje aan de lucht.
  Dus een aannemelijke winnaar toch.

 4. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op zaterdag 22 maart 2014 om 11:33

  Zaterdagmorgen even wakker worden met koffie en een oude dvd van Zoom.nl opgezet
  Het thema is cursus reisfotografie, wat schetst mijn verbazing bij hoofdstuk 8 (inflitsen) de opzet is gelijk aan de winnende foto, kijk zelf maar.
  Groet Geer Janssen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord