Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bruidsreportage Roel en Femke

zaterdag 4 augustus 2007, 23:56 door | 12.772x gelezen | 1 reactie

Gisteren heb ik de foto's gemaakt tijdens de bruiloft van een vriend van me. Vaak krijg ik de vraag of ik het niet vervelend vind de hele dag bezig te zijn met de foto's. Volgens sommigen kun je dan niet van de dag genieten. Persoonlijk vind ik het juist erg leuk om de foto's te maken. Je bent de gehele dag bij het bruidspaar, meer dan wie dan ook, en je staat altijd en overal vooraan. Volgens mij is er geen mogelijkheid de dag beter mee te maken dan als de fotograaf!

Femke en Roel begonnen hun dag rustig, pas om twaalf uur werd ik verwacht. Bij Femke werd toen de laatste hand aan de make-up gelegd. Altijd een leuk moment om vast te leggen. En half uurtje later kwam Roel aan en ontmoeten ze elkaar bij de voordeur. Na een broodje en wat koffie vertrokken we naar het park bij de trouwlocatie voor de foto's, we hadden al met al maar een uurtje de tijd hiervoor en dat is eigenlijk te weinig. Beter is het om hier toch wel minstens twee volle uren voor uit te trekken zodat je ook nog naar wat verschillende type locaties kunt. Het bruidspaar wilde dit echter graag zo en uiteraard kun je ook in een uur al aardig wat foto's maken.

Roel en Femke
Achterkant trouwjurk en het bruidsboeket


De huwelijksplechtigheid zelf vond plaats in een kappeletje in het park. Qua licht een ramp, zelfs op 800 iso was er niet fatsoenlijk zonder flitser te werken, dus heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van mijn flitser. Overigens heb ik deze dag al veel meer gebruik gemaakt van mijn flitser dan gebruikelijk. Het weblog van Bert, X-Pose, heeft me (door middel van mooie foto's) aangezet hier wat meer mee te gaan oefenen. Goed gebruik maken van een flitser tijdens een dergelijke dag is best lastig wanneer je fan bent van beschikbaar-licht foto's, maar het kan absoluut helpen om betere foto's te krijgen.

Roel en Femke
Ook familie en vrienden willen natuurlijk een fotootje schieten


Na de huwelijksluiting (of opening, eigenlijk) vertrokken we naar Chalet Brakkenstein voor het aansnijden van de taart. Ook het diner en het feest werden op dezelfde locatie gehouden.

Roel en Femke hebben elkaar leren kennen via Capoeira, een Braziliaanse vecht-dans. De groep waarbij ze dit gedaan hebben was ook aanwezig tijdens het feest en ze gaven ook een demonstratie van hun kunnen. Werkelijk fantastisch om te zien; in een kleine ruimte dansen ze soepel om elkaar heen waarbij handstand, schopbewegingen en salto's elkaar afwisselen. Indrukwekkend!

Het bruidspaar had reeds van te voren laten weten dat ze geen openingsdans wilde, maar aangevoerd door hun Capoeira groep lieten ze zich verleiden om zelf ook even hun kunnen te tonen. Deze voorstelling was wat mij betreft het hoogtepunt van de avond. Absoluut de meest gedenkwaardige 'openingsdans' die ik ooit gezien heb. Roel verbaasde me werkelijk met zijn capriolen in zijn trouwpak en ook Femke wist ondanks de beperkingen van haar trouwjurk een mooie show weg te geven.

Roel en Femke
Roel & Femke in actie (Capoeira)

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Brian dSLR.nl
    Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 5 augustus 2007 om 11:31  | reageer

    Wauw, een capoeira openingsdans... Dat heb ik ook nog nooit meegemaakt.
    Lucky you.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord