Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Gebouwen fotograferen rondom station Utrecht

zondag 26 maart 2023, 22:44 door | 2.453x gelezen | 1 reactie

Gisteren heb ik samen met 21 leden van mijn fotoclub gebouwen gefotografeerd in de directe omgeving van Centraal Station Utrecht. Totaal niet mijn ding, maar dat is natuurlijk juist het leuke van zo'n fotoclub. Dingen fotograferen die je anders niet zou doen.

Rabobank

Rabobank - f/4.5, 1/1000s, 100 ISO @ 70mm

Het was grijs, grauw en winderig gisteren. Niet perse het beste weer dus. Aan de andere kant kan het wel dramatische luchten opleveren en komische situaties (als je meer voor straatfotografie gaat).

Je zou trouwens denken dat bovenstaande foto in zwart-wit omgezet is, maar hij is gewoon in kleur. Zo grauw was het gisteren. Wat dat betreft zal dit enorme spiegel van een een gebouw er met ander weer heel anders uit zien.

Voor ons dagje hebben we vanuit Wijchen de trein genomen naar Utrecht Centraal. Vanuit daar zijn we eigenlijk niet ver weg gelopen; direct rondom het station is al aardig wat te vinden om op de foto te zetten.

Gebouw bij Station Utrecht

f/5.6, 1/800s, 100 ISO @ 100mm

Ik heb me gisteren in Utrecht vooral bezig gehouden met het vastleggen van lijnen en vormen. Dat leek me een aardige insteek. Achteraf gezien had ik wellicht ook nog wat meer straatfotografie moeten proberen. Daar is deze omgeving ook erg geschikt voor natuurlijk.

Ik had een relatief compact setje meegenomen; alleen mijn Canon EOS R5 met de 24-70mm en als extraatje mijn 100mm f/2.8 Macro objectief. Uiteindelijk heb ik tijdens de lunch pas gewisseld met de insteek om na de lunch andere foto's te maken als ervoor.

Rabobank hijskranen

Rabobank - f/4.5, 1/800s, 100 ISO @ 70mm

Het leuke wanneer je op stap gaat met een groep om te fotograferen is altijd het verschil in foto's dat je voorbij ziet komen. In de Fotoclub app zag ik al prachtige foto's verschijnen van andere leden. Dan denk ik altijd 'waarom heb ik dat niet gezien'. vrolijk

Misschien moet ik de volgende keer voordat ik op pad gaan eerst nog even de cursus Architectuurfotografie bekijken. Nu heb ik een gezellige dag gehad met de fotoclub, maar mijn foto's hadden zeker beter gekund.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Edwin
    Edwin schreef op dinsdag 28 maart 2023 om 12:53  | reageer

    Utrecht is in het donker ook mooi om te bezoeken.Is zeker de moeite waard om eens te gaan fotograferen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord