Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michiel Heijmans

Straatfotografie tip: Gebruik water voor verrassende composities

zaterdag 9 september 2023, 20:10 door | 1.964x gelezen | 0 reacties

Als het net geregend heeft, vind je de meest fantastische reflecties. Maar daar heb je natuurlijk helemaal geen regen voor nodig. Tegenwoordig is er water op heel veel plekken in de stad.

Of het nu onder die watertap is, of in dat kleine fonteintje. En vergeet de achteloos weggegooide emmer water bij de bloemist niet!

Reflectie in water

Zoutelande - f/5.6, 1/1800s, 160 ISO @ 35mm

Vaak heb ik zelf ook wel een flesje water bij. Je denkt er misschien niet direct aan, maar als je iets tegenkomt waar een mooie reflectie van te maken is, giet gewoon een beetje water uit je eigen fles. Je hebt niet heel veel water nodig, als je je camera laag bij de grond houdt.

Niet gebruikelijk, maar soms wel handig, is een polarisatiefilter. Voor de meeste lenzen pik je voor een paar tientjes een filter op, dat je helpt om die uitgebeten (zo wit dat je er geen kleur meer uit kunt halen) reflecties op het water te verminderen.

Dat polarisatiefilter werkt als een zonnebril voor je camera. Als je veel (bij het) water fotografeert, absoluut een aanrader!


Deze tip om betere straatfoto's te maken is één van de 101 tips uit mijn boek over straatfotografie. Wil je de andere 100 tips ook lezen? Bestel dan mijn boek De Straatfotobijbel.

» Bestel De Straatfotobijbel
Michiel Heijmans

Over de auteur

Michiel is professioneel straatfotograaf en geeft workshops en lezingen over straatfotografie. Hij schrijft columns voor Focus Magazine en is erg actief op Instagram. Daar vind je dagelijks inspiratie en tips voor je eigen straatfotografie!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Straatfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord