Elja Trum

LinkedIn Professional Photography group onverwacht succes

donderdag 29 januari 2009, 15:39 door | 4,777x gelezen | 5 reacties

De website LinkedIn is de Hyves voor werkende. Je kunt er een soort van digitale CV op kwijt en connecties leggen met mensen die je kent. Eerder schreef ik hier op Photofacts ook al over. Een jaartje geleden heb ik in een half uurtje eens een eigen 'LinkedIn Group' opgezet. Die groep blijkt nu een onverwacht succes.

Het voordeel van een groep is dat je met iedereen in die groep direct contact op kunt nemen zonder dat je een (redelijk prijzig) abonnement moet hebben. Dat maakt de drempel om contact op te nemen met iemand binnen LinkedIn wat lager. Daarnaast is het natuurlijk erg prettig dat je een groep mensen tezamen hebt die allemaal eenzelfde interesse hebben.

Vlak nadat ik de groep had aangemaakt zorgde LinkedIn er voor dat je vrij naar interessante groepen kon zoeken en je daarvoor aan kon melden. Sindsdien heb ik dagelijks een aantal aanmeldingen op mijn 'Professional Photography' groep. Het is inmiddels een internationale verzameling van professionele fotografen en gepassioneerde amateurs.

De groep bevat inmiddels zo'n 1.850 leden en valt daarmee ruim binnen de circa 1% van de groepen op LinkedIn die meer dan duizend leden hebben. Zelf ben ik niet zo actief op de groep, ik doe eigenlijk niet meer dan ongeveer dagelijks de nieuwe aanmeldingen goedkeuren. Gelukkig worden de discussie mogelijkheden binnen een groep door anderen wel goed aangegrepen. Zo ontstaat er zonder verder omkijken een aardige community.

Wellicht zijn er ook nog fotografen hier die het leuk vinden hun netwerk uit te breiden via LinkedIn. De site biedt in elk geval de mogelijkheid je te profileren als professioneel fotograaf en zo kun je er mogelijk nog wat opdrachten uit halen. Vooral als je gericht bent op de zakelijke markt dan kan dit een mooie ingang zijn.

Linked Profession Photography


Ook is het natuurlijk interessant om in de reacties te horen wat jullie nog meer zien als handige manieren om contact te houden met andere fotografen.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op donderdag 29 januari 2009 om 16:54

  Als ik me niet vergis, ben ik ook lid van deze groep maar heb er tot nu toe te weinig mee aangevangen. Kruipt ook wel veel tijd in maar het kan zeker interessant zijn.

 2. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op vrijdag 30 januari 2009 om 01:07

  Serge zegt in een paar woorden wat ik ook voel. Ik ben er geloof ik ook lid van, net als van nog een paar andere LinkedIn groepen, maar ik ben tegenwoordig lid van zoveel sociale netwerken dat ik geen tijd meer heb voor een sociaal leven. Misschien is dat ook wel de reden dat ik te weinig doe aan LinkedIn, Hyves, MSNgroepen, Twitter, enz. enz.

 3. Remco
  Remco schreef op vrijdag 30 januari 2009 om 09:37

  Ik heb me meteen maar even aangemeld..

 4. Daan
  Daan schreef op vrijdag 30 januari 2009 om 17:47

  Op zich leuk maar de infostress die door al dit soort sites ontstaat is niet mals blijkt uit onderzoek. Voor een normaal mens niet meer bij te houden. Laten we nou vooral gaan fotograferen, die passie verder ontwikkelen en ons eens minder bezig gaan houden met zgn. sociale groepen die op den duur juist leiden tot minder sociaal gedrag. Social sites: totaal doorgeslagen onzin als je het mij vraagt en het wordt niet eens meer gebruikt waar het ooit voor is opgezet.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.