Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Guus van der Linde

Vroeg herfst op het Dwingelderveld?

vrijdag 5 augustus 2011, 19:42 door | 5.977x gelezen | 8 reacties

Naast de haast en drukte van doordeweeks vind ik het heerlijk om het weekend te gebruiken om gewapend met mijn camera te onthaasten in een mooi stuk natuur. Vooral het Drentse landschap spreekt mij enorm aan. De variŽteit aan bos, heide, stuifzand, veen en graslanden maken Drenthe voor mij een speciale plek in Nederland.

Afgelopen weekend ben ik naar het Nationaal Park Dwingelderveld geweest. Het Dwingelderveld is sinds 1991 een Nationaal Park. Het is met 3700 hectare het grootste natte heidegebied van Nederland. Het park is gelegen tussen Ruinen en Dwingeloo.

Het park biedt tientallen kilometers aan wanderroutes. Ik besloot mijn wandelroute te laten beginnen nabij Lhee, een klein dorpje grenzend aan het bos. De wandelroute voer door een prachtig stuk bos. Het was boven heerlijk weer. Wat mij opviel onderweg, was dat het (al) stikt van de paddestoelen! Hopelijk betekent dit niet dat het vroeg herfst wordt dit jaar. Hieronder een aantal foto's van diverse paddestoelen die ik gemaakt heb. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Paddenstoel
ISO 200, f/7.1, 1/50s

Beide foto's in dit artikel zijn gemaakt met mijn Canon EOS 60D. Wat ik persoonlijk super aan deze camera vind, behalve dat ie gewoon kwalitatief gewoon goede foto's maakt, is het LCD kantelscherm. Voor beide foto's heb ik de camera gewoon op de grond gezet en met het uitgeklapte en gekantelde LCD scherm kun je heel precies scherp stellen en kaderen. Ideaal!

Paddenstoel
ISO 400, f/9, 1/160s

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Guus van der Linde

Over de auteur

Als enthousiastefotograaf wil Guus graag de mensen om hem heen inspireren en vermaken met zijn foto's. Hij heeft qua fotografie een brede smaak, maar heeft toch een zwak voor de combinatie tussen enerzijds landschap / natuur en anderzijds HDR fotografie. Daarnaast is Guus ook te volgen op Twitter!

8 reacties

 1. Ton
  Ton schreef op vrijdag 5 augustus 2011 om 20:03

  Die Guus kan mooie foto's maken hoor. Vinden jullie ook niet?

 2. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op vrijdag 5 augustus 2011 om 21:05

  Ik vind het licht ietsie flets nog. Maar verder obsoluut prima platen.

  Paddenstoelen zijn vooral aan het weer gekoppeld, dus de enorme hoeveelheid water van de laatste tijd zijn de aanleiding voor deze schimmels.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 6 augustus 2011 om 05:56

  Mooie sfeerfoto's van een prachtig onderwerp. Ook het spelen met DOF voegt iets aan de beelden toe. Jammer van het bleke licht waardoor de wow-factor uitblijft.

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 6 augustus 2011 om 10:37

  Het was heerlijk weer, schrijf je. Nu is het een rekbare kwalificatie van het weer, maar het lijkt me een enigszins sombere dag. Ik zie geen druppels, maar het lijkt te regenen. Mooie composities, vooral foto 1, maar het licht zorgt voor weinig diepte in het beeld.

  Je werkt doordeweeks in een dynamisch bedrijf. Maak je van dat werk ook foto's?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord