Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Workshop voor de winnaars van de Photofacts 2022 actie

zondag 7 mei 2023, 13:31 door | 1.122x gelezen | 0 reacties

Een van de prijzen bij de wedstrijdactie van Photofacts was een landschapsfotografie workshop. In april was het dan zover, en ben ik met de winnaars naar de Regte Heide in Nederland gegaan voor een middag fotografie in een prachtig landschap.

Het is altijd weer afwachten hoe de weersomstandigheden tijdens een workshop zijn. Je moet een dergelijk event ruim vooraf plannen, en dan weet je niet of het droog is of regent. Je weet niet of er een volle zon zal zijn, of een egaal wit wolkendek. Het is altijd een verrassing.

Nando workshop regte heide

Fantastische omstandigheden op de Regte Heide

We hadden echter ideale omstandigheden voor het fotograferen gedurende de middaguren. Er was een drup regen gevallen, de zon was doorgebroken en er hingen prachtige wolken. Delen van het landschap werden prachtig verlicht door de zon, terwijl andere delen in de schaduw bleven.

We zijn aan de slag gegaan met het leren kijken naar het landschap. Het kiezen van een onderwerp en het plaatsen van het onderwerp ten opzichte van de achtergrond. Het doel was eenvoudig, het landschap op een zo mooi mogelijke manier in beeld brengen.

Nando workshop regte heide 2Nando workshop regte heide 3Nando workshop regte heide 4Het landschap van de Regte Heide is afwisselend. Zodoende was het mogelijk een gevarieerde serie foto's te maken in de beperkte tijd die we ter beschikking hadden. Van een wandelpad tot een open heideveld. Van vennen met ganzen tot de frisse jonge berkenbladeren.

Tot slot vonden we nog een ondergelopen stuk bos, waar het water een mooie spiegel vormde voor de bomen en jonge varens. Voor je het weet is het dan alweer tijd om af te sluiten. Maar we hebben de foto's om naar terug te kijken, waarvan ik er een aantal per deelnemer mag laten zien.

Arjan IMG 9305

Door Arjen


Arjan IMG 9311 HDR

Door Arjen


Arjan IMG 9263

Door Arjen


Arjan IMG 9342

Door Arjen


Sofie SDV 1

Door Sofie


Sofie SDV 2

Door Sofie


Sofie SDV 3

Door Sofie


Sofie SDV 5

Door Sofie


Jacques 2023 04 25 004

Door Jacques

Jacques 2023 04 25  008

Door Jacques

Jacques 2023 04 25 013

Door Jacques

Jacques 2023 04 25 017

Door Jacques

Alle foto's zijn geplaatst met toestemming van de eigenaar. Ik wil de deelnemers danken voor hun enthousiasme. Het was fijn om jullie gedurende deze middag te mogen begeleiden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord