Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Je fotocatalogus meenemen naar een ander pakket

zondag 7 maart 2021, 14:07 door | 2.561x gelezen | 1 reactie

Heb jij Luminar 4 gekocht en al je foto's daarin ondergebracht? Dan weet je dat je met Luminar AI weer helemaal opnieuw moet beginnen, omdat de catalogus niet overgezet kan worden.

Maar dit is nu toch mogelijk geworden met hulp van Avalanche. Zet nu elke catalogus om naar een andere.

Nando avalanche

Ben je niet tevreden over je fotobewerkingsprogramma? Of wil je misschien een andere proberen? Dan kan het gebrek aan de mogelijkheid om je fotocatalogus om te zetten je tegenhouden.

Je hebt misschien al jaren werk zitten in het bewerken van je foto's, en het beheren van je foto bibliotheek. Het overstappen naar andere software kan dan een drempel zijn als je al die bewerkingen en de verzamelingen, selecties en verdelingen kwijt raakt. Jaren werk verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

De nieuwe Luminar AI is daar een goed voorbeeld van. De fabrikant heeft geen mogelijkheid geboden om de fotobibliotheek van Luminar 4 over te nemen, waardoor je met de overstap naar de nieuwe software al je bewerkingen kwijt raakt.

Voor 100 foto's is dat nog niet zo erg, maar als je duizenden of tienduizenden foto's in je bibliotheek hebt staan kan dat een ramp zijn.

De software Avalanche van CYME geeft je nu de mogelijkheid om al die verschillende catalogi om te zetten naar een andere zonder dat je al het werk verliest. Niet alleen je foto's worden omgezet naar een nieuwe catalogus, maar ook de bewerkingen.


Avalanche werkt met Luminar 4, Luminar AI, Lightroom Classic, Aperture, en binnenkort ook Capture One. Je hoeft geen werkende Aperture of Lightroom te hebben om de catalogus om te zetten.

De software is helaas alleen voor de Mac OS systemen verkrijgbaar (minimaal OS 10.14) en is niet gratis. Om Luminar om te kunnen zetten kost Avalanche 59 dollar. Wil je alle mogelijkheden voor andere catalogi ook hebben, dan kost Avalanche 199 dollar.

Bedenk wel dat de software na aanschaf waarschijnlijk maar één keer gebruikt zal worden. Immers, als je catalogus omgezet is, en je gebruik maakt van je nieuwe foto software is er niets meer om over te zetten. Tenzij je weer terug schakelt.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

1 reactie

  1. Hans den Boer
    Profiel Hans den Boer schreef op donderdag 16 september 2021 om 16:19  | reageer

    Alleen al het feit dat de fabrikant niet eens de optie biedt om een catalogus van Luminar 4 over te zetten naar Luminar AI geeft al aan dat ze zichzelf niet serieus nemen. Uitermate vreemd dat je daar een vrij prijzig extra pakket voor moet aanschaffen. Luminar 4 vond ik al weinig toevoegen t.o.v. Photoshop/Lightroom, Luminar AI zal voor een aantal mensen misschien leuk zijn, maar waarschijnlijk in meer gevallen weggegooid geld.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord