Elja Trum

Accu vol of leeg? Eenvoudig te zien bij Canon accu's

dinsdag 30 juli 2013, 20:02 door | 9.675x gelezen | 15 reacties

Sommige dingen zijn zo simpel en praktisch dat je jezelf afvraagt waarom het zo lang heeft geduurd voordat je wist dat het bestond. Dat had ik bijvoorbeeld toen ik recent het blog van fotograaf Nando las met zijn tip hoe je eenvoudig kunt zien of een Canon accu vol of leeg is.

Canon heeft daar namelijk over nagedacht en een praktisch hulpmiddel toegevoegd aan het beschermhoesje dat je bij je accu kunt gebruiken. In het afdekplaatje zit namelijk een kleine uitsnede van een accu-icoontje. Deze uitsnede werkt samen met een blauw kleurvlak op de achterkant van de accu.

Plaats je het beschermkapje op de ene manier op de accu dan zie je het zwarte deel van de accu door de uitsnede heen. Draai je het kapje om, dan zie je juist het blauwe gedeelte. Logischerwijs kun je het kapje bij volle accu's over het blauwe gedeelte plaatsen en bij lege over het zwarte. Zo zie je in één oogopslag of de accu vol of leeg is.

Canon accu

Je vind dit systeem in elk geval terug bij de Canon EOS 50D, EOS 60D, EOS 70D, EOS 6D, EOS 7D, 5D mark II en de Canon 5D mark III. Misschien dat andere merken en modellen een vergelijkbaar systeem hebben, dat weet ik zo niet. Maar laat het gerust even weten in de reacties als jouw accu's ook van zo'n handig snufje voorzien zijn!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. Kenneth Verburg
  Kenneth Verburg schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 20:49

  Wow, zo logisch dat ik er ook nog nooit op was gekomen knipoog

 2. FrankT
  FrankT schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 20:58

  Voor penlights voor mijn fliters doe ik altijd iets vergelijkbaars: ik gebruik van die plastic hoesjes waar er vier in kunnen (kost een paar euro bij de handyman). Vier penligths met de pluspool naar boven = helemaal opgeladen, vier met de minpool naar boven = leeg. Reeds gebruikt maar nog niet leeg: twee om twee.

 3. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 21:37

  Handig vrolijk

 4. Rutger
  Rutger schreef op dinsdag 30 juli 2013 om 22:06

  Dat geeft wel weer aan hoe goed de handleiding toch altijd gelezen wordt... :D (Voor een 7D op blz. 25)
  De tip van FrankT gebruik ik hier ook... Echter heb ik aan 1 zijde van het opbergdoosje met een markeerstift een + gezet... Zie de plus zijde van een batterij aan die kant dan is hij vol, zit de min daar, dan is hij leeg. Zo kan je het per batterij individueel aangeven en hoef je ook niet na te denken over welke combinatie nu wat is...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord