100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Expressie kan écht een verschil maken

donderdag 26 september 2019, 20:02 door | 2.642x gelezen | 0 reacties

Een hele snelle tip over expressie. Expressie is alles! Je kunt je verlichting helemaal op orde hebben, geweldige styling gedaan hebben, maar als je model eruit ziet alsof ze zich verveelt is het allemaal een stuk minder dynamisch. Tenzij dit nu net de look is waar je naar op zoek bent natuurlijk.

IMG 20190918 084044 197


Dus laat je model zich uiten en heb plezier. Laat haar woede tonen of laat haar schreeuwen (bij voorkeur zonder geluid te maken...). Je zult zien dat je fotosessie van zero naar hero gaat!

Push je modellen tijdens de shoot altijd voor die echt coole uitdrukking, de look waar ze uitstralen: 'wow, hier sta ik!'

Ik vertel de meer 'verlegen' modellen soms dat 80 procent van de uitdrukking door de flitsers wordt weggeblazen, zodat ze het echt over de top moeten duwen, en dit helpt vaak.

Meestal zullen de modellen een beetje verrast reageren wanneer ze echte expressieve opnamen zien. Sommigen zullen het geweldig vinden en vanaf dat moment zit je in een achtbaan.

Poeka May 28 2016 0355


Een aantal zal aan zichzelf beginnen te twijfelen, dus vraag je model niet wat ze er zelf van vindt, maar vertel haar gewoon 'Wow, kijk hier, dit is geweldig!'. Je zult snel zien dat deze laatste zin eigenlijk wonderen doet.

Als ik nu mijn testshoots doe, probeer ik als eerste uit te zoeken of het model expressief is. Ik zal hem of haar door verschillende expressies leiden en een stuk minder coachen dan ik normaal doe (ik ben een echte prater tijdens een shoot).

Dit omdat ik weet dat als ze het goed doen zonder coaching, ze het altijd goed zullen doen.


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord