Elja Trum

Advies voor starters van Chase Jarvis

woensdag 29 juni 2016, 22:44 door | 3.521x gelezen | 1 reactie

We zitten momenteel aan het einde van het schooljaar, dus er zijn veel mensen die nu net afgestudeerd zijn en binnenkort aan het werk gaan. Fotograaf Chase Jarvis, die zelf erg succesvol is, geeft in zijn nieuwste video drie belangrijke tips voor deze starters.


De drie tips die hij geeft:

1. Zorg dat je goed bent in wat je doet


Na je opleiding ben je niet klaar met leren, je begint pas. Blijf altijd leren.

2. Leer ondernemen


Op de meeste opleidingen leer je vrijwel niks over ondernemen. Hoe run je een bedrijf. Er komt een boel bij kijken en verkopen is een belangrijk onderdeel. Zorg ervoor dat je leert hoe je dit doet, anders wordt je nooit succesvol.

3. Neem risico's


Je moet nu de risico's nemen. Probeer je dromen waar te maken. Hoe ouder je wordt, hoe meer je vast zit aan je relatie, je huis en je vertrouwde leventje. Net uit de schoolbanken zit je nog vrijwel nergens aan vast; neem NU die risico's.

En, als bonustip, werk keihard.

Via: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege Black Friday én de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je vanwege Black Friday nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Brian
    Brian schreef op dinsdag 5 juli 2016 om 13:09

    Zijn tips geloof ik in, maar even helemaal off-topic...
    Hoe krijgt hij het voor elkaar zijn camera zo enorm te laten schudden. Ik bedoel, je hebt beeldstabilisatie en beeldonstabilisatie, maar dit gaat verder. Dit is een paardenkar over een keien weg of zo.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.872 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord