Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting op online trainingen + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Elja Trum

Reisfotografie inspiratie in de eerste Canon Talks

zaterdag 23 november 2019, 14:41 door | 1,212x gelezen | 0 reacties

Afgelopen dinsdag werd de eerste editie van Canon Talks gehouden. Bij dit event, dat live gestreamd werd op Youtube en op Facebook, werd er gesproken met drie fotografen. Het publiek (zowel live als online) kon ook direct vragen stellen.

Je kunt het gehele programma hieronder alsnog terugkijken. Nu natuurlijk zonder de mogelijkheid om vragen te stellen.


Zelf was ik uitgenodigd om live aanwezig te zijn. De oplettende kijker weet me wellicht nog te spotten.

De drie sprekers waren Gergo Kaszimer, Pie Aerts en Joel Santos. Alle drie natuur/reisfotografen. Reisfotografie was dan ook het onderwerp van deze eerste Canon Talks.

Humberto Tan was de host van het programma. Na zijn deelname aan Het Perfecte Plaatje is hij ook actief gebleven als fotograaf.

De fotografen gaven eerst per persoon een praatje over hun werk. Gergo viel hierbij een beetje uit de toon met zijn verhaal, persoonlijk vond ik het praatje van Pie en Joel interessanter om naar te luisteren.

Uiteraard lieten ze ook allemaal mooie foto's zien. Na de praatjes per persoon gingen ze naast elkaar op het podium zitten en konden er vragen gesteld worden.

In mijn ogen een geslaagde avond en een leuke opzet. De productie was door Canon behoorlijk professioneel aangepakt en de verhalen waren interessant. Zelf ben ik niet zo'n reisfotograaf, maar de gesprekken waren boeiend om naar te luisteren.

Canon Talks


Canon Talk Podcast


Op woensdag is er ook nog een Podcast opgenomen waarin dezelfde fotografen op nog meer vragen ingingen. Ook werd hier de winnaar van een Canon EOS RP bekend gemaakt.

Beluister de Podcast

Het is nog niet bekend of er een vervolg komt aan Canon Talks, maar wat mij betreft mag dit zeker gebeuren. Een leuke interactieve opzet en de moeite om een eventuele volgende versie live mee te kijken via Youtube of Facebook.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

53.523 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

53.523 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.