Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Video: 5 Tips voor het fotograferen van drankjes

zaterdag 2 oktober 2021, 23:23 door | 2.506x gelezen | 0 reacties

Amie is foodfotograaf en in deze video geeft ze je 5 tips om foto's van drankjes beter in beeld te brengen. Drinken fotograferen is lastiger dan je wellicht denkt; je hebt bijvoorbeeld snel last van reflecties. Deze tips helpen je met het maken van mooie foto's.


De vijf tips uit de video:

1. Zorg voor een plan


Maak vooraf ene plan over wat je wilt gaan fotograferen en hoe. Drankjes gaan er niet beter uit zien als je ze lang laat staan, dus zorg dat je weet wat je wilt gaan fotograferen en zet vooraf alles klaar voordat je een drankje inschenkt om op de foto te zetten.

Bedenk wat voor een achtergrond je wilt gaan gebruiken, welke spulletjes je nog meer in beeld wilt en hoe je het licht wilt laten vallen. Maak eventueel vooraf een tekening van wat je in gedachten hebt.

2. Maak het glas schoon en gebruik handschoenen


Als je een glas uit de kast pakt is het meestal niet echt mooi glimmend schoon. Kleine dingetjes die je met het blote oog niet zo snel ziet springen er op je foto onder het juiste (of juist verkeerde) licht echt uit.

Bespaar jezelf flink wat tijd met nabewerking door het glas goed schoon te maken. Gebruik handschoenen om te voorkomen dat er opnieuw vingerafdrukken op je glas komen.

3. Gebruik het juiste glas


Voor veel drankjes is er een specifiek glas dat bij het drankje hoort. Een drankje wordt dan ook vaak herkent aan het glas waar het in geserveerd wordt. Zorg dus voor het juiste glas.

Anders ga je hier ook zeker opmerkingen over krijgen zodra je jouw foto's aan anderen laat zien.

4. Voeg textuur toe


Een drankje kan ook vaak wat saai ogen. Het is vaak spiegelglad en zonder textuur. Voeg daarom dingetjes toe aan je foto om textuur toe te voegen. Denk aan ijsklontjes, parapluutjes, een citroenschijfje, een suikerrandje, enzovoorts.

Zorg er natuurlijk wel voor dat wat je toevoegt ook weer past bij het drankje dat je op de foto aan het zetten bent,

5. Gebruik tegenlicht


Het werkt niet bij alle drankjes, maar het is een mooie manier om je drankje te belichten: met tegenlicht. Het licht gaat door je drankje en geeft het zo een mooie gloed.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord