Twee eerstejaars studenten Multimedia en Communicatietechnologie aan de [url=http://www.howest.be/]Hogeschool West Vlaanderen[/url] te Kortrijk (Belgie) hebben een gratis online fotocursus opgezet als eindopdracht van het vak Webtechnologie. In het [url=http://fotografie.fub.be/belichting.htm]gedeelte over belichting[/url] hebben zij een nuttige '[url=http://fotografie.fub.be/belichting/index.htm]tool[/url]' gemaakt om om te leren gaan met belichting. Je stelt de sluitertijd en het diafragma in en drukt af om te kijken wat het resultaat is. Een erg leuke manier om een beginselen van het fotograferen te leren.">
Elja Trum

Online experimenteren met belichting

zondag 5 november 2006, 19:18 door | 8.157x gelezen | 3 reacties

Twee eerstejaars studenten Multimedia en Communicatietechnologie aan de Hogeschool West Vlaanderen te Kortrijk (Belgie) hebben een gratis online fotocursus opgezet als eindopdracht van het vak Webtechnologie.

In het gedeelte over belichting hebben zij een nuttige 'tool' gemaakt om om te leren gaan met belichting. Je stelt de sluitertijd en het diafragma in en drukt af om te kijken wat het resultaat is. Een erg leuke manier om een beginselen van het fotograferen te leren.

Fotografie cursus


Bron: MartinoPositivo

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zaterdag 5 januari 2008 om 18:00

  Jammer, ik zag het artikel maar helaas werken de hyperlinks niet meer... :'(

 2. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op maandag 7 januari 2008 om 08:28

  Vreemd, ik kende de site en het bewuste tooltje. Heb nog even gezocht maar kan het ook nergens meer vinden. Zelfs de link naar de bronvermelding bestaat niet meer?!?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 7 januari 2008 om 10:18

  De gehele site lijkt inderdaad verdwenen.
  Zonde..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord