Elja Trum

Commentaar op je foto's van een computer

zondag 9 oktober 2016, 20:10 door | 7.366x gelezen | 18 reacties

Op internet zijn genoeg mensen te vinden die je foto's van commentaar willen voorzien. Wil je echter eens weten wat een computer nu eigenlijk van je foto vindt? Dan zul je blij zijn met Keegan. Deze digitale fotocoach geeft je graag feedback op je foto's.

Keegan


Keegan is gemaakt door Regaind, een Franse start-up die werkt aan automatische beeldanalyse. De ontwikkelaars hebben het systeem getraind met behulp van professionele fotografen. Hierdoor kan het algoritme nu zwaktes en ook sterke kanten in een foto ontdekken en benoemen.

Persoonlijk zie ik (naast educatief) ook handige toepassingen in bijvoorbeeld automatische het bepalen van de beste foto's na een dag schieten. Keegan moet natuurlijk nog wel wat beter worden, maar ik was al onder de indruk van de resultaten (en blij met de positieve feedback op mijn foto natuurlijk).

Hoe worden jouw foto's beoordeeld door Keegan?
Probeer het uit!


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

18 reacties

 1. Ronald Kuik
  Ronald Kuik schreef op maandag 10 oktober 2016 om 14:11

  Mijn resultaat.

 2. martinphili
  Profiel martinphili schreef op maandag 10 oktober 2016 om 21:34

  Wat een onzin, sorry. Je foto's zouden dus beter moeten gaan worden als je conformeert aan een computerprogramma?
  Ik vind persoonlijk die commentaren van fotografen sowieso al vreselijk.

 3. R K
  R K schreef op dinsdag 11 oktober 2016 om 11:45

  Onzinnig. Voor de lol heb ik wat foto's van de legendarische Henri Cartier-Bresson laten beoordelen, een van de beste fotografen van de vorige eeuw. Resultaat: "The blur is ok but I can't see your subject? Keep trying. You still have work to do on your blur and composition. It's only a 4.2/10."

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 11 oktober 2016 om 12:02

  @RK; moet je voor de gein eens een paar van dat soort foto's in een gemiddeld fotoforum gooien zonder de fotograaf te noemen. Groot kans dat je ook negatieve feedback krijgt. vrolijk

  Volgens mij is het nu nog een grappig algoritme dat er regelmatig naast zit. In een nabije toekomst laat je hiermee automatisch je beste foto's selecteren uit duizenden foto's.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord