Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Kennismaking met Luminar en Masterclass Studiofotografie

dinsdag 2 april 2019, 09:09 door | 5.230x gelezen | 2 reacties

Op Photofacts Academy brengen we maandelijks een nieuwe cursus uit over fotografie of nabewerking. In februari was dat de cursus Kennismaking met Luminar door Piet Van den Eynde en in maart verscheen de Masterclass Studiofotografie met Pascal Vandecasteele.

Kennismaking met Luminar


Luminar is een plug-in én mogelijk alternatief voor Lightroom. In de nieuwste cursus op Photofacts Academy duikt Piet in Luminar en laat je kennismaken met deze software voor het bewerken van je foto's.

Luminar heeft interessante mogelijkheden, bijvoorbeeld het gebruik van lagen. Het interessantste punt om naar Luminar te kijken is wellicht wel de prijs. Luminar kun je kopen met een eenmalige investering van 69 euro. Je hoeft dus niet -zoals bij Lightroom- per maand te betalen. Iets wat veel fotografen prettig zullen vinden.

» Maak kennis met Luminar


Masterclass Studiofotografie


In deze Masterclass neemt studiofotograaf Pascal Vandecasteele je mee op reis door de wereld van studiofotografie. Ontdek handige tips en tricks zodat jij de mooiste studiofoto's kunt maken.

Zo ontdek je in deze cursus bijvoorbeeld wat een punumbra en de columella is - en uiteraard hoe je deze kennis kunt inzetten om betere foto's te maken.

» Bekijk de Masterclass Studiofotografie


Pascal Vandecasteele is een commercieel fotograaf die op vele terreinen van de fotografie zijn sporen verdiend heeft. Hij is altijd op zoek naar het mooiste beeld in elke situatie. Sprekende beelden met altijd weer een hoofdrol voor het licht zijn inmiddels zijn handelsmerk geworden.

Hij is als freelance fotograaf gevestigd in Antwerpen België en werkt voornamelijk voor grotere bedrijven, multinationals (zoals Coca Cola en Sony) en overheden. Hij houdt ervan om mensen, momenten en emoties vast te leggen op een natuurlijke manier.

Pascal is tevens ambassadeur en trainer voor de merken Canon, Profoto, Eizo en Manfrotto en kwam ook al eerder voorbij als docent in het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje.

Gratis 14 dagen proberen


Een jaarlidmaatschap bij Photofacts Academy kost 129 euro. Je kunt dan een jaar lang al onze cursussen zo vaak als je wilt bekijken. Inmiddels zijn er meer dan 50 verschillende cursussen te vinden en elke maand voegen we een nieuwe cursus toe waar je ook direct toegang tot krijgt.

Benieuwd of het iets voor jou is?
Je kunt het twee weken gratis proberen!

» Gratis proeflidmaatschap starten

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. John Boutsen
  John Boutsen schreef op dinsdag 2 april 2019 om 17:03  | reageer

  Wanneer doen jullie eens een cursus gebruik van Affinity Photo. Jullie zouden de eerste zijn ........ en dat zouden nogal wat mensen weten te appreciëren.
  John

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 2 april 2019 om 17:12  | reageer

  @John; Lijkt ons leuk, maar we weten nog niemand die daar een goede Nederlandstalige cursus van zou kunnen geven. Mocht je een suggestie hebben, laat het vooral weten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord