Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Redactie

Op zoek naar de mooiste plekken in Nederland om te fotograferen

woensdag 2 december 2020, 16:32 door | 3.538x gelezen | 2 reacties

Wie dol is op fotograferen, zal ook altijd op zoek zijn naar de mooiste plekken in Nederland om zijn of haar hobby uit te kunnen oefenen. Als je denkt dat je echt naar het buitenland moet reizen om de mooiste plaatjes te kunnen schieten, dan heb je het goed mis.

Ook Nederland heeft heel wat moois in petto. Sommige gebieden zijn niet zo bekend bij het grote publiek, maar daarom juist zo leuk om een keer te onderzoeken.

Kustlijn

Afbeelding van Capturing Life as it happens via Pixabay

Maar waar schiet je in Nederland nu écht de mooiste plaatjes? Wat zijn nou de mooiste plekken in Nederland om te fotograferen? In dit artikel zetten we een aantal mooie landschappen, natuurgebieden en steden voor je op een rijtje.

Vervoersmiddel


Voordat je op pad gaat is het eerst van belang om een goed vervoersmiddel te vinden. In de meeste gevallen is het prettig als je goede wandelschoenen of een fiets meeneemt.

Toch is heel Nederland doorkruisen op je fiets natuurlijk een minder goed idee. Kies er daarom voor om indien mogelijk de auto mee te pakken. Zo kan je je camera en andere benodigdheden eenvoudig en veilig vervoeren en is er in de meeste gevallen zelfs nog plaats voor een fiets.

Controleer nog wel even je autoverzekering voordat je een lange rit maakt. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op en kom je later niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Soesterduinen


De Soesterduinen is een natuurgebied gelegen tussen Amersfoort en Soest. Het is een prachtig gebied wat heel bekend is in de nabije omgeving, maar helaas wat minder bij mensen die niet in de buurt wonen.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Dit natuurgebied biedt het namelijk allemaal. De duinen zelf zijn een plaatje om naar te kijken. Geen zee in zicht, maar wel één grote zandvlakte. Als de zon schijnt, voelt het zelfs een beetje als een woestijn.

De zon die reflecteert op het zand maakt het al snel heel warm. Een prettige plek om foto's te maken, zeker in het najaar. Dan staan de heidevelden in de bloei en wordt deze wonderschone plek mogelijk nóg mooier.

Soesterduinen

Afbeelding van Niek Verlaan via Pixabay


Naast de zandvlakte is er ook een prachtig omliggend bos te vinden. Hier kan je mooie wandelingen maken en ondertussen op zoek gaan naar hét perfecte plaatje.

Duinen van Vlieland


Wie echt even dat ultieme vakantiegevoel wilt ervaren én tegelijkertijd zijn of haar fotografiehart sneller wilt laten kloppen, zal in de duinen van Vlieland alle boxen kunnen afvinken. Deze plek is werkelijk adembenemend.

Er zijn maar weinig andere kustgebieden waar je zulke hoge duinen zult vinden. Karakteristiek voor de duinen van Vlieland is natuurlijk de mooie rode vuurtoren die in de verte aan de horizon staat. Een absolute eyecatcher en werkelijk fantastisch om te fotograferen.

Vlieland vanaf Texel

Foto door Paul van de Velde

De Oudegracht in Utrecht


Ben je dol op bruisende foto's? Geen foto's van de vrije natuur, maar van smalle grachten, bijzondere gebouwen en een drukke menigte? Dan is de Oudegracht in Utrecht precies wat je zoekt.

De Oudegracht behoort slechts tot één van de vele straten aan de Utrechtse grachten, maar levert wel verreweg de mooiste plaatjes op. Water, gebouwen, belichting, alles wat je nodig hebt voor een prachtig plaatje.

Utrecht

Afbeelding van Markéta Machová via Pixabay

In de herfst- en zomermaanden leveren de kleuren ook nog eens een bijzonder mooi effect op. Zeker de moeite waard om eens naar af te reizen. En zodra je klaar bent met fotograferen, kan je ook nog altijd op een terrasje langs de gracht neerploffen. Optimaal genieten!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

2 reacties

  1. Mirjam
    Mirjam schreef op dinsdag 8 december 2020 om 17:39  | reageer

    Tamelijk inhoudsloos artikel: drie mooie plekken... alsof Nederland niet véél meer prachtige locaties kent. Ik heb het gevoel dat het verhaaltje een beetje om de advertentie voor autoverzekeringen gebouwd is. Jammer hoor

  2. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 8 december 2020 om 17:52  | reageer

    @Mirjam; Excuses voor de teleurstelling. En dit is inderdaad een advertorial (zoals aangeven met de categorie en dat ie onder 'redactie' geplaatst is), dus je gevoel klopt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.083 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord