Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Daan Schoonhoven

PiXperience: al meer dan 10 jaar een begrip onder natuurfotografen

donderdag 14 maart 2019, 22:11 door | 3.187x gelezen | 0 reacties

Op 23 maart 2019 vindt voor de 11e keer PiXperience plaats. Hét event voor alle liefhebbers van natuurfotografie. Tientallen nationale topfotografen maken hun opwachting en helpen je op weg naar verdieping in je fotografie.

Dit jaar zijn er twee thema's. In zaal “Passe-parout” van congrescentrum Hart van Holland vind het unlimited-programma plaats en in “het Theather” vind het academy-programma plaats.

Ook de P.I. (Professional Imaging) beurs zal weer plaatsvinden op dezelfde locatie op 23, 24 en 25 maart. Ook hier is een groot aantal interessante sprekers aanwezig. Photofacts Academy zal ook dit jaar weer van de partij zijn. Kijk verderop in dit artikel voor meer informatie.

Bergnimf Jan van der Greef Oneness S1I9920 1200pix copy

Foto: Jan van der Greef

De highlights van PiXperience


 • Tientallen experts delen zonder terughoudendheid al hun kennis en ervaring;

 • Keuze uit vier verschillende parallelle programma's;

 • Wát je ook het liefst doet: macro, landschap, creatief of dieren: stel je eigen programma samen, een dag op basis van jouw wensen;

 • Je ticket is inclusief bezoek aan naastgelegen Professional Imaging: de grootste fotobeurs van de Benelux;

 • Alleen of samen met fotovrienden: een bezoek aan PiXperience levert je kennis en inspiratie voor elk seizoen, elke dag en elk onderwerp!

 • PiXperience vindt plaats in Hart van Holland in Nijkerk: een excellent congrescentrum met de allerbeste faciliteiten


Pix7


PiXperience Academy


In dit programma staat de praktijk en kennisoverdracht centraal. Concrete onderwerpen waarbij ervaren fotografen vooral hoe-vragen beantwoorden: hoe doe je dat? Hoe maak je zulke foto's en hoe krijg je zulke resultaten?

Tijdens deze uiterst praktische seminars delen de sprekers al hun kennis en ervaring zodat jij al het nodige krijgt aangereikt om het vervolgens zelf in praktijk te brengen.

De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en gaan zowel over macro-, landschaps-, vogel-, wildlife- als creatieve natuurfotografie. Enkele namen uit de lange rij van sprekers: Marijn Heuts, Johannes Klapwijk en Bob Luijks. Zuig je vol met kennis en ga zelf aan de slag!

Theo Bosboom  presentatie hoofdbeeld web

Foto: Theo Bosboom

PiXperience Unlimited


Bewust en onbewust kunnen er allerlei oorzaken zijn die ons beperken om vrijuit te fotograferen. Te weinig tijd, te weinig inspiratie, te weinig ruimte in ons hoofd, te prestatiegericht, te doelloos, te hype-gericht et cetera.

In alle presentaties van dit programma staat deze vraag centraal: Hoe kun je vrij en onbegrensd fotograferen, met plezier en vanuit je hart?

De sprekers van dit programma zullen sterk persoonlijk gekleurde verhalen vertellen hoe zij de weg naar de onbegrensde mogelijkheden zijn ingeslagen en hoe ze beperkingen juist als kans aangrijpen om te groeien als persoon en als fotograaf. Onder andere Jan van der Greef, Theo Bosboom en Leon Baas maken hun opwachting.

Gewone zeehond Pixperience


Inclusief toegang tot Professional Imaging


Als je een ticket voor PiXperience koopt, is toegang tot Professional Imaging inbegrepen. P.I. is de grootste fotografie beurs van de Benelux en vindt plaats in de Loods, op 50 meter afstand van Hart van Holland, waar PiXperience plaats vindt (let op: andersom geldt de gratis toegang niet).

Professional Imaging sprekers 2019


P.I. vindt plaats op 23, 24 en 25 maart. Er is een groot aantal interessante sprekers aanwezig, waaronder: David Yarrow, Chris Knight, Frank Doorhof, sportfotograaf Pim Ras, natuurfotograaf Bas Meelker, Dave Clayton, Glyn Dewis, Jeroen Toirkens en nog vele anderen.

Toendra in de herfst, Alaska

Toendra in de herfst

Reacties van bezoekers


Al meer dan tien jaar is PiXperience populair bij natuurfotografen. Enkele reacties van die bezoekers via Facebook hebben achtergelaten, getuigen hiervan.

Vanaf de eerste editie ben ik elk jaar nog geweest. Geweldig! De locatie in Nijkerk vond ik de beste. Heel leerzaam en gezellig. Sprekers zijn gepassioneerd. Prachtige foto's. Goed programma. – Nicole

De nieuwe opzet met de samenwerking met PI is top en de locatie is ook veel beter. Was een superleuke dag! Veel geleerd, veel gezien. – Karen

Dit was méér dan waar voor je geld. Zo zelfs dat exact hetzelfde programma perfect nog eens gebracht zou mogen worden, het leek wel één reuzenworkshop en was grensverleggend voor elke individuele fotograaf aanwezig. – David

Pixperience19 Bob Luijks03

Foto: Bob Luijks

Tickets


In verband met de verwachte belangstelling is het noodzakelijk van te voren een ticket te bestellen. Een bomvolle dag van 09:30 tot 17:30 kost 39,00 euro als je bestelt voor 17 maart 2019. De ticketprijs is inclusief parkeren en/of de pendeldienst vanaf Station Nijkerk.

PiXperience staat bekend om de ongedwongen sfeer en organisatie. Alles is perfect geregeld, er is alle ruimte voor ontmoeting en intussen kun je je laven aan talloze praktische en inspirerende sessies.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Daan Schoonhoven

Over de auteur

Daan Schoonhoven initieert al langer dan twaalf jaar allerlei online initiatieven op het gebied van natuurfotografie onder de naam Pixfactory. Kenmerkend in al deze initiatieven is het faciliterende karakter voor natuurfotografen.

0 reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
  Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord