Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Erotiek in de kerk: fototentoonstelling met transgender modellen

zondag 19 juli 2020, 22:44 door | 3.357x gelezen | 4 reacties

Er heerst nog altijd een taboe rondom de lichamelijke identiteit en seksualiteit van transgender mensen. Pride Photo Nijmegen brengt daar verandering in door Adult Alternative te organiseren: de eerste erotische fototentoonstelling met transgender, intersekse en non-binaire modellen ooit.

Een taboedoorbrekende expositie die ook nog eens plaatsvindt in een kerk: de Stevenskerk in Nijmegen. De opening is op vrijdagavond 4 september. Zaterdag 5 en zondag 5 september is de tentoonstelling het grootst met extra activiteiten. Daarna nog tot en met 4 oktober 2020 te zien.

Elliot door JoŽlle de Vries

Elliot door JoŽlle de Vries

Eerlijke verhalen van transgender mensen


Veel cisgender personen - mensen van wie het geboortegeslacht overeenkomt met hun genderidentiteit - weten nog maar weinig van de seksualiteit van transgender mensen. En dat resulteert in ongepaste grappen, (te) nieuwsgierige vragen of pijnlijke stiltes.

Adult Alternative doorbreekt het taboe rondom seksualiteit van transgender mensen. Met behulp van prachtige fotoseries van transgender modellen worden persoonlijke en eerlijke verhalen gedeeld over erotiek en intimiteit.

Het is de eerste keer ooit dat dit onderwerp op zo'n manier in beeld wordt gebracht. Vijf fotografen (Prins de Vos, Julius Thissen, JoŽlle de Vries, Sara Donkers en Jesse van den Berg) maken speciaal voor deze expositie nieuw werk. Er doen 20 modellen aan mee.

Stimuleren en faciliteren van dialoog


Het doel van Adult Alternative is om bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met het onderwerp en hen met nieuwe inzichten naar huis te laten gaan.

Zo wordt de dialoog over transgender personen en genderdiversiteit gestimuleerd en gefaciliteerd. Het evenement vindt plaats in samenwerking met Stichting Board with Church, een stichting die nieuwe invullingen van de Stevenskerk zoekt, ook in een niet-religieuze context.

Betekenis, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke vraagstukken zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Jackson door Sara Donkers

Jackson door Sara Donkers

Opening vrijdagavond 4 september


De opening vindt plaats op vrijdagavond 4 september, het openingsweekend van Adult Alternative is op zaterdag 5 en zondag 6 september.

De Stevenskerk staat dan volledig in het teken van de expositie. Bovendien is er ruimte voor theater, gesprekken, discussie en overdenking.

Zo is er het interactieve programma The Naked Thruth van de Transketeers waarin je drie transjongens Šlle vragen kunt stellen die je een transgender persoon ooit wilde stellen, maar niet eerder durfde. Ook kun je levende boeken lenen en is er een theaterprogramma van Mind Mix in samenwerking met Ets.

Adult Alternative is te zien van 4 september tot en met 4 oktober 2020 in de grote gotische Stevenskerk in Nijmegen. Op zaterdag 5 en zondag 6 september is de tentoonstelling het grootst en vinden diverse extra activiteiten plaats.

De toegang is gratis.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. JD
  JD schreef op dinsdag 21 juli 2020 om 10:55  | reageer

  Daar rust geen zegen op.

 2. Phil
  Profiel Phil schreef op dinsdag 21 juli 2020 om 17:52  | reageer

  Dezelfde opmerking als JD

 3. Andrť
  Andrť schreef op vrijdag 24 juli 2020 om 13:50  | reageer

  Ik sluit mij bij mijn voorgangers aan. Moeten we dan alles maar accepteren en normaal vinden ??

 4. Maurice
  Maurice schreef op zaterdag 25 juli 2020 om 16:58  | reageer

  Zien doet geen pijn, beoordelen evenmin. Je een mening vormen of er een hebben doet ook geen pijn. Afkeuring uitdrukken doet, mits vriendelijk en beschaafd geformuleerd ook geen pijn, niet aan jezelf en niet aan iemand anders. En niet kijken naar wat je niet graag ziet kan ook geen kwaad. Dus ...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord