Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Afra de Leeuw

Open Atelierdagen Noord Oost Veluwe; ROOD

zaterdag 6 oktober 2012, 11:23 door | 5.452x gelezen | 0 reacties

Dit weekend kunnen belangstellenden weer genieten van de Open Atelierdagen Noord Oost Veluwe. Rond de 50 kunstenaars openen gratis hun atelierdeuren voor iedereen die een kijkje wil nemen bij de werken. Daarnaast zal bij een groot deel van de ateliers ook te zien zijn hoe de kunstenaar zijn of haar werk maakt en is er mogelijkheid om uitleg te krijgen over de werken. Naast onder andere schilders, beeldhouwers en glasblazers, zijn er ook enkele fotografen die dit jaar meedoen.

Joop Luimes is één van deze fotografen die meedoet aan de Open Atelierdagen. Een jaar lang heeft Joop ruim 60 roodharige modellen tussen de 0 en 80 jaar gefotografeerd volgens een vast concept. Dit weekend exposeert hij voor het eerst met deze fotoserie genaamd ROOD. Afgelopen vrijdagavond (5 oktober) was de officiële opening van zijn expositie.

Opening expositie Joop Luimes
De opening van de expositie ROOD werd druk bezocht.

"Ik had altijd al een bepaald beeld van rode mensen", vertelt Joop Luimes, "hoe ik ze zou willen vastleggen op de foto; heel puur en tijdloos. Toch duurde het best een tijd voordat ik dit plan uitwerkte, er waren al zoveel fotografen die projecten hadden gemaakt over rode mensen. Toch besloot ik uiteindelijk toch mijn idee uit te werken, het boek 'Rood' van Midas Dekker gaf me het laatste duwtje."

"Eerst wilde ik de modellen met een hele strakke uitstraling vastleggen, dat was het concept. Toch ben ik een beetje van concept afgeweken, ik merkte dat sommige mensen het heel moeilijk vonden zo strak te kijken en blijven kijken, helemaal de kinderen, en daarnaast was ik bang dat het resultaat toch wat saai zou worden. Nu heb ik ook wat foto's in de expositie van modellen die lachen, dat maakt het wel heel leuk divers."

"Over de diversiteit in leeftijd ben ik ook heel tevreden, juist de afwisseling tussen wat oudere en wat jongere mensen, maakt de expositie heel leuk. Ik ben heel erg tevreden over de uitkomst!"

Iedereen die interesse heeft om de expositie te bekomen kijken is van harte welkom in Joops atelier (Studio 24, Lange Veenteweg 24f in Epe) op zaterdag en/of zondag tussen 11-17 uur. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij een van de andere kunstenaren die meedoen aan de Open Atelierdagen. Er zijn genoeg open ateliers om er een leuk en interessant weekend van te maken!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Afra de Leeuw

Over de auteur

Afra de Leeuw is een enthousiaste, studerende journalist die het liefst met haar handen vastgelijmd zit aan haar Canon. Daarnaast verliefd op sporten, bloggen en het lezen van fotografiebladen. Na haar studie journalistiek hoopt ze in de fotografie- en/of tijdschriftenbranche terecht te komen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord