Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Flitsfotografie tip: Laat je licht eens bewust in je lens vallen

zaterdag 8 juni 2024, 15:15 door | 518x gelezen | 0 reacties

Een leuke creatieve manier om iets extra's te geven aan je foto om je flitser bewust richting je objectief te richten. Meestal doe je je best om dit te voorkomen, maar het is een leuke manier om jouw foto eruit te laten springen.

Danien

Danien - f/2.8, 1/125s, 100 ISO @ 70mm

Door flitslicht in je objectief te richten krijg je vaak wat onverwachte resultaten. Je kunt zo bijvoorbeeld lensflare creŽren. Zet de flitser net in of net buiten beeld en flitst rechtstreeks je lens in. Moderne objectieven doen hun best om lensflare te voorkomen. Met speciale coatings en uiteraard een zonnekap. Haal dus die zonnekap van je camera.

Ook kan het helpen om je objectief niet goed schoon te maken: laat het voorste glaselement (of een filter die je erop hebt staan) eens bewust stoffig en vies worden. Je kunt ook 'op je objectief hijgen' om een mooie waas te creŽren, zoals in de foto hierboven.


Deze tip om betere flitsfoto's te maken is ťťn van de 101 tips uit mijn boek over flitsfotografie. Wil je de andere 100 tips ook lezen? Bestel dan mijn boek De Flitsbijbel.

Ľ Bestel De Flitsbijbel
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Bekijk ons reactiebeleid.

Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Flitsfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord