Laura van der Burgt

Fotograferen in een hippe stad!

woensdag 15 september 2021, 20:10 door | 464x gelezen | 0 reacties

Stedenfotografie is ontzettend leuk en afwisselend. Want wat kun je er eigenlijk niet fotograferen?! Een grote stad leent zich goed voor bijvoorbeeld straatfotografie, maar ook om mooie etalages, knusse steegjes of prachtige gebouwen vast te leggen.

Eten en drinken is nooit ver weg en bij 'slecht' weer sta je zo maar ergens binnen.

Aan leuke hippe steden geen gebrek in ons land. Afhankelijk van je voorkeur kun je je richten op een bepaald deel van een stad. Reis je met de trein dan is vaak het station al een te gekke plek om te beginnen. De keuze viel dit keer op Strijp-S, een urban hotspot in Eindhoven.

StrijpS


Deze buurt ademt de geschiedenis van Philips. Op dit voormalig bedrijventerrein, het Philips-complex, zijn de oude fabrieken en hallen sinds 2004 langzaam omgetoverd tot een walhalla voor cultuurliefhebbers en creatievelingen.

De meeste gebouwen zijn nog authentiek en lenen zich perfect voor architectuur fotografie. Je vindt er oude staalbruggen en -trappen en muurschilderingen. De Leidingstraat vormt het hart van Strijp-S en is een interessante plek om je verkenning te beginnen.

StrijpS


Op het internet zijn veel foto's te vinden om je alvast een eerste indruk te geven zodat je ongeveer weet wat je kunt verwachten. Je kunt proberen deze beelden na te maken of er jouw eigen draai aan geven.

Ook spontaan portretten maken is een mogelijkheid. Wanneer je het vriendelijk vraagt willen mensen vast wel voor je op de foto. Deze prachtige vrouw wilde gelukkig even voor mij poseren.

StrijpS


Bedenk dat het soort weer invloed heeft op de sfeer in je foto's. Bij felle zon krijg je al snel harde schaduwen. Bij zwart/wit fotografie kan dit juist heel mooi zijn omdat je dan meer contrast in je foto's krijgt.

Mijn fotodag viel letterlijk in het water. Wel weer erg leuk om reflecties in de waterplassen te fotograferen, maar als het blijft regenen kun je beter ergens naar binnen gaan fotograferen.

Ik heb voor mijn fotodag een statief en een lensbal meegenomen. Een statief om mijn compositie goed te kaderen en meervoudige belichtingen te maken.

Mijn glazen bol (lensbal) om te experimenteren met vervreemende beelden. Ik houd van reflecties en let vaak op de weerkaatsingen in de etalages. De beelden vind ik dan vaak verrassender.

StrijpSWat neem je zoal mee op een citytrip? Vaak wil je toch licht bepakt en snel je camera paraat hebben.

Voor dit soort fotografie heb ik een kleine sportieve camera rugzak aangeschaft waar ik naast mijn fotospullen ook nog een flesje water, een klein statief en een (regen) jack mee kan nemen. Meestentijds heb ik de camera gewoon omhangen of op statief.

StrijpS


Een hele fijne en comfortabele rugzak vind ik de Lowepro Flipside BP 350 AW. Liever maak ik een keuze in lenzen dan zo'n een enorm zware rugzak mee te zeulen.

Daarnaast heb ik ook een kleiner statief gekocht (Rollei CT-5C). Beiden bevallen goed en doen zeker in de stad goede dienst.

Ben je ge´nteresseerd in fotolocaties Eindhoven, kan ik je de volgende links aanraden:

WeekendToerist Anita laat je de mooiste muurschilderingen zien:
Streetart Eindhoven

Op deze pagina vind je de mooiste en leukste fotolocaties van Eindhoven!
Fotolocaties Eindhoven

Heb je nog leuke tips, laat het ons vooral weten!

Laura van der Burgt

Over de auteur

Natuurfotografie is voor Laura een samensmelting van het ongelooflijk genieten van in de natuur zijn en haar passie voor fotografie. Het fotograferen met een minimale scherptediepte is favoriet en ook trekt ze er vaak met de lensbaby op uit.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Bekijk ons reactiebeleid.

Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.406 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord