Elja Trum

Komt Canon met APS-C formaat R camera's?

dinsdag 15 juni 2021, 22:44 door | 2.080x gelezen | 1 reactie

Canon's full-frame systeemcamera's zijn erg populair. Niet onterecht, want Canon zet met de R-body's prima camera's neer. Volgens de geruchten komen er dit jaar nog drie extra Canon EOS R camera's op de markt. Deze zouden allemaal voorzien zijn van een APS-C formaat sensor.

Canon EOS RP


Deze kleinere sensormaat zien we momenteel ook terug bij de beter betaalbare camera's van het merk (en van andere merken overigens). Zoals de Canon EOS 90D of de 850D.

De drie nieuwe camera's zouden Canon EOS R7, R8 en R9 genoemd worden en uiteraard voorzien zijn van Canon's RF-vatting.

De R8 zou gericht zijn op vloggers en vervangt wellicht de EOS M-lijn. De R9 zou de absolute instapper zijn; de goedkoopste instap in het Canon R-systeem.

Via: Canon Rumors

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Donald Willemsen
    Donald Willemsen schreef op donderdag 17 juni 2021 om 14:09

    Eerlijk gezegd hoop ik op een betaalbare Spiegelloze Canon R die qua opties gelijkwaardig is aan de EOS 80D en 90D. Dan zou je een body hebben voor ongeveer 1000 euro. Als het even kan, mag Canon dan ook een met de hand instelbare ISO-waarde van 50 mogelijk maken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.592 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord