Elja Trum

Komt er een Canon systeemcamera met 100 megapixel?

zondag 29 mei 2022, 23:23 door | 1.520x gelezen | 0 reacties

Een 100 megapixel camera komt al jaren regelmatig voorbij in de geruchtenstroom. Ditmaal zou het gaan om een nieuwe R-systeemcamera met een full-frame sensor.

Canon EOS R5s mockup

Momenteel is de Canon EOS R5 met 45 megapixel de hoogst verkrijgbare resolutie in het R-systeem. Canon zou echter bezig zijn met een camera die meer dan het dubbele aan resolutie heeft. Mogelijk onder de naam Canon EOS R5s.

De S-toevoeging zou logisch zijn. Immers had de Canon EOS 5D ook een 5Ds broer met hogere resolutie (50 megapixel, destijds ook meer dan een verdubbeling).

Om optimaal gebruik te kunnen maken van die hoge resolutie zou je waarschijnlijk specifiek gebruik moeten maken van Canon RF objectieven, en dus niet van EF objectieven met een adapter.

Eerdere geruchten gingen al over een Canon EOS R1 die in 2023 uit zou komen. Het is niet waarschijnlijk dat die camera over deze 100 megapixels sensor zou beschikken. Dit zou dus gaan om een extra model.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.930 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord