Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Focus op Gelderland start op 2 april

vrijdag 24 maart 2023, 14:07 door | 2.031x gelezen | 0 reacties

Op zondag 2 april verschijnt de eerste aflevering van een nieuw televisieprogramma over fotografie; Focus op Gelderland. Een soort Gelderse versie van het Perfecte Plaatje, maar dan zonder de BN'ers als fotografen.


In plaats van bekende Nederlanders zijn het nu een zestal amateurfotografen die de strijdt aangaan. Zijn doen dit onder begeleiding van de professionele fotografen Maurice Jager en Lawrence Mooij. Jochem van Gelder zorgt voor de presentatie van het programma.

De twee Gelderse vakfotografen kiezen ieder een team van drie hobbyfotografen naar aanleiding van door hen ingezonden foto's. Iedere vakfotograaf stoomt zijn drie 'leerlingen' klaar voor de finale. Daarin strijden alleen de beste kandidaten, van beide coaches, tegen elkaar voor de eindtitel.

De kandidaten en coaches bezoeken onder andere het zandsculpturenfestival, Burgers Zoo, De Veluwse Stoomtrein Maatschappij en de oudste én kleinste stad van ons land, Nijmegen en Bronkhorst.

Vanaf zondag 2 april dus iedere week te zien op Omroep Gelderland om 17:15. Daarna wordt het die avond nog een aantal keer herhaald en bovendien kun je het ook online terugkijken via Uitzending Gemist.

Ik ben in elk geval al benieuwd naar het programma.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord