Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; Kia reclamefoto en Vrijheid drieluik

woensdag 7 december 2022, 23:23 door | 2.845x gelezen | 0 reacties

Vanavond was de kwartfinale van Het Perfecte Plaatje op televisie bij RTL4. De vier nog overgebleven BN'ers streden deze aflevering om een plek in de halve finale én de reis naar IJsland.

Lifestyle campagnebeeld


De eerste opdracht was het maken van een reclamefoto. De deelnemers moesten alle vier een lifestyle foto maken waarbij de elektrische Kia Niro centraal stond. Iedere deelnemer trok willekeurig de levensstijl die zij moesten vastleggen in de foto.

Fotograaf Andrew Walkinshaw was gastjury en kwam de kandidaten van tips voorzien voor het maken van een dergelijke reclamefoto.

Voor hun shoot gebruikte de BN'ers de Canon EOS 90D en de Canon EF 24-70mm f/2.8L II. Een combinatie waarmee je in deze situatie eigenlijk alles wat je zou willen wel vast mee kunt leggen.

Winnende foto van Geraldine Kemper

Winnende foto van Geraldine Kemper
f/4.5, 1/250s, 125 ISO

Geraldine won deze shoot. Niet echt met overtuiging, want de jury was eigenlijk over geen van de foto's echt enthousiast. Bovendien was het verschil tussen de foto's allemaal maar twee tienden van een punt. Met een 6.6 scoorde Geraldine het hoogste, maar de vierde en laatste plek werd gehaald met een 6.

» Bekijk alle foto's van deze shoot

Vrijheid serie


De tweede opdracht was het maken van een serie over vrijheid. Er moesten drie foto's gemaakt worden en op minimaal één foto moest de fotograaf zelf ook in beeld staan.

Een behoorlijk ruime opdracht waar de BN'ers hun eigen invulling helemaal aan mochten geven. Ze kregen dan ook extra tijd (een week) om het concept uit te denken en 5 uur de tijd voor het maken van de foto's.

Jurylid Cynthia Boll was voor deze opdracht de expert die de kandidaten ook van tips voorzag. Voor deze opdracht gingen ze met de Canon EOS R6 aan de slag voorzien van RF 24-105mm f/4L IS objectief. Ze konden ook nog voor een 70-200mm of 50mm kiezen, maar alles is met de 24-105mm geschoten.

Winnende drieluik van Tina de Bruin

Winnende drieluik van Tina de Bruin

Tina was met deze shoot de, in mijn ogen, terechte winnaar met haar krachtige serie.

Wat mij persoonlijk trouwens stoorde bij sommige series was het blijkbaar willekeurige gebruik van zowel staande als liggende foto's door elkaar. In mijn ogen moet je daar doordacht mee omgaan, zodat ook dat een geheel wordt.

» Bekijk alle foto's van deze shoot

De thuisopdracht deze week is: 'Maak zelf ook een foto die voor jou voor vrijheid staat.'

» Je foto insturen (voor zondag 11 december)

Volgende week


Trijntje eindige als laatste en moest deze week de show verlaten. Volgende week gaan de BN'ers naar IJsland voor de halve finale.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord