Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; de finale in Oman

woensdag 18 december 2019, 23:23 door | 4.213x gelezen | 0 reacties

Vanavond was de finale van Het Perfecte Plaatje. In deze laatste aflevering vertrokken de twee overbleven finalisten naar Oman. Hier kregen ze drie opdrachten waarna in Nederland de winnaar bekend werd gemaakt.

Gastvrij portret


De eerste opdracht was het maken van een portret waarin duidelijk werd dat Oman een gastvrij land is. Jamie en Kees kregen hiervoor anderhalf uur in de hoofdstad van Oman.

Ze gebruikten voor deze opdracht de Canon EOS 6D mark II met 50mm f/1.8 STM objectief, maar in deze finale mochten ze wel telkens zelf kiezen welke apparatuur ze wilde gebruiken.

Foto door Kees

Winnende foto van Kees - f/1.8, 1/250s, 100 ISO

Kees won deze opdracht met zijn foto van een kapperszaak. In mijn ogen ook een prima foto, al wordt Oman als land er niet echt heel duidelijk in, natuurlijk.

Wat dat betreft had de vrouw die zich als de vlag van Oman had uitgedost wat dat betreft meer 'Oman' erin.

» Bekijk beide foto's van de finalisten

Geitenmarkt


De tweede opdracht was het maken van een tweeluik op een geitenmarkt. Jamie en Kees moesten hiervoor op tijd hun bed uit, want om 5 uur 's ochtends begon de markt. Vroeg, maar hierdoor was het licht natuurlijk wel erg mooi.

Opnieuw kozen de finalisten bij deze opdracht voor de Canon EOS 6D, maar ditmaal met het 70-200mm f/2.8 L IS III (Jamie) en het 16-35mm f/2.8L III (Kees) objectief.

Winnende foto's door Jamie

Winnende foto door Jamie

In mijn ogen lagen beide kandidaten tijdens deze opdrachten in de finale trouwens behoorlijk dicht bij elkaar. Allebei waren ze goed bezig. Dat vond de jury trouwens ook, zoals te zien was in de beoordelingen.

Roadtrip


De laatste opdracht was het vastleggen van een roadtrip door de woestijn. Beide kandidaten kregen een jeep en gids tot hun beschikking en mochten het land vastleggen in een serie van drie foto's. Volgens mij een gave opdracht om te krijgen.

Opnieuw kozen beide voor de 6D als camera en gebruikte ze de 70-200mm en de 16-35mm. Kees heeft zo te zien ook nog de Canon EOS RP ter hand genomen voor een foto. Gastjury was Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van de Nederlandse editie van National Geographic.

Winnende foto's van Jamie

Winnende serie van Jamie

Beide wisten ze mooi foto's te maken tijdens de roadtrip. Jamie won deze serie en daarmee werd hij ook winnaar van dit vierde seizoen van Het Perfecte Plaatje.

Gouden tips


Canon heeft op hun Youtube kanaal nog een filmpje geplaatst met de gouden tips die dit seizoen gegeven zijn door de gastjury's.


Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord