Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Nachtfotografie tip: een reflecterend vest voor je veiligheid

donderdag 16 december 2021, 20:20 door | 1.490x gelezen | 1 reactie

Je eigen veiligheid Het wordt nog wel eens vergeten wanneer we druk doende zijn met nachtfotografie. Instellingen controleren, scherpstelling, compositie, en ondertussen ben je nauwelijks zichtbaar voor het overige verkeer. Dan is een reflecterend vest heel verstandig.

Nachtfotografie is heel leuk om te doen. Je kunt prachtige beelden maken van de verlichting in het donker. Maar juist in het donker zijn we als fotograaf vaak slecht zichtbaar. In een veld is dat niet zo belangrijk, maar als je op een plek bent waar veel verkeer is kan dat gevaarlijk zijn.

Nando reflecterend vest


Zelf willen we als fotograaf vaak geen licht hebben. Dat stoort en daarom laten we zaklampen uit. In het donker zien we de autolampen, fiets- en brommerverlichting op grote afstand al. Maar wist je dat die chauffeur jou niet of pas te laat zal zien? Breng jezelf daarom niet in onnodig gevaar en maak jezelf zichtbaar.

Een lampje dragen is een mogelijkheid. Maar dat kan lastig zijn bij het bedienen van een camera. Je moet het vasthouden, of het stoort bij het fotograferen. Het kan echter heel eenvoudig. Neem een reflecterend vest mee, en trek dat aan op mogelijk gevaarlijke plekken. Zo ben je heel goed zichtbaar.

Nando zichtbaarheid nachtfotografie


Een reflecterend vestje weegt niets, is eenvoudig in een fototas mee te nemen, en het zorgt ervoor dat je op tijd gezien wordt. Je wilt immers niet dat je verongelukt.


De Nachtfotobijbel, met 101 tips voor noeste nachtfotografie


Deze tip maakt deel uit van het boek De Landschapsbijbel, waarin ik 101 tips geef voor noeste nachtfotografie. Het boek, vol prachtige foto's, geeft je alle informatie die je nodig hebt om je eigen fantastische avond- en nachtfoto's te gaan maken.

Nachtfotobijbel


Heb je de Nachtfotobijbel nog niet? Bestel deze dan via de bestelpagina en koop het het boek los, of in met aantrekkelijke korting in combinatie met een lidmaatschap voor Photofacts Academy.

Wist je dat ik ook een cursus nachtfotografie heb gemaakt? Bekijk deze op Photofacts Academy.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

1 reactie

  1. schreef op dinsdag 21 december 2021 om 13:10  | reageer

    Ik ben een keer aangesproken op het dragen van een Oranje vest, "orange betekent gevaar" dus liever de groene versie!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Nachtfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord