Elja Trum

12 megapixels is genoeg volgens Olympus

maandag 9 maart 2009, 23:48 door | 5.545x gelezen | 6 reacties

OlympusOlympus heeft, bij monde van SLR planner Akira Watanabe, vorige week laten weten dat 12 megapixels meer dan genoeg is voor de meeste mensen. Olympus is niet van plan nog verder mee te doen in de megapixelrace met hun E-systeem. In plaats daarvan wil Olympus de aandacht richten op andere belangrijke beeldkarakterastieken zoals het dynamisch bereik, de kleurreproductie en betere prestaties bij hoge ISO waarden.

Een opvallend standpunt dat ook best te begrijpen is (schrijft hij die afgelopen weekend een 21 megapixel camera kocht). Twaalf megapixel is ook meer dan genoeg voor het formaat afdrukken waar de meeste stervelingen mee werken. Dat neemt echter niet weg dat veel consumenten bij de aanschaf van een nieuwe camera toch eerst naar het aantal megapixels kijken.

Wat dat betreft dus een dappere stap van Olympus. Wat wellicht ook mee speelt is de kleinere sensors die Olympus camera's gebruiken. Hierdoor is het moeilijker een fatsoenlijke kwaliteit te behouden (vooral bij hoge ISO's) bij steeds meer megapixels.

Watanabe erkent dat er zeker fotografen zijn die meer megapixels nodig hebben voor hun werk, maar verwijst hun naar full-frame alternatieven. Aangezien Olympus die op dit moment niet heeft worden deze gebruikers feitelijk doorgestuurd naar een ander merk.101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 10 maart 2009 om 00:23

  Wie is Watanabe?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 10 maart 2009 om 00:36

  Akira Watanabe is manager van "Olympus Imaging's SLR planning department".

 3. steven_db
  Profiel steven_db schreef op dinsdag 10 maart 2009 om 12:08

  Vind ik een heel verstandige beslissing. In een recente blogpost schreef ik ook nog dat megapixels niet alles zijn.

 4. roger767
  roger767 schreef op dinsdag 10 maart 2009 om 14:37

  naast meer megapixels doen fabrikanten ook andere features in hun camera, dus ook al heb je de megapixels niet nodig wil je toch die andere dingen. Beter scherm, betere body, beter af systeem enz.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.