Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Luminar gaat in 2024 veranderen

dinsdag 19 december 2023, 15:51 door | 1.424x gelezen | 1 reactie

Er staan een aantal wijzigingen voor Luminar op de planning voor 2024. Dit kan effect hebben op de manier hoe je Luminar gebruikt. Mocht je de AI tools gebruiken, dan kan het zijn dat je een abonnement moet gaan afsluiten.

Luminar gaat in 2024 veranderen. Niet zozeer het programma zelf, maar wel de het licentie en abonnement model. Volgens Skylum zorgt dit voor meer duidelijkheid over wat je krijgt. Er komt meer structuur en overzicht waarbij de focus op het Pro abonnement ligt.

Het zal vanaf 2024 niet meer mogelijk zijn om losse modules en uitbreidingen te kopen. Wil je die hebben, dan moet je overstappen naar het Pro-abonnement. Heb je de beschikking over de 2023/24 Creative Journey Pass, dan blijf je dit houden tot het einde van 2024.

Luminar neo screenshot website


Heb je een levenslange licentie voor Luminar NEO en de Extensions, dan blijf je die houden. Je krijgt ook nog steeds de updates van de programma's die je in bezit hebt. Echter, wil je gebruik maken van de generatieve AI functies, dan moet je overstappen op het Pro-abonnement.

Heb je alleen de Luminar NEO levenslange licentie, dan krijg je alleen nog toekomstige updates. Opties zoals Studio Light, Neon & Glow, en Water Enhancer krijg je erbij.

Indien je nu een levenslange licentie koopt, krijg je behalve Luminar NEO ook de Extensions. Je krijgt een jaar lang de beschikking over de generatieve AI functies. Wil je deze na het jaar blijven gebruiken, dan moet je overstappen op het Pro-abonnement.

De updates van Luminar worden vanaf 2024 ook gestructureerder. Er zullen twee grote updates op jaarbasis komen. De kleinere updates voor verbeteringen en bugs komen wel tussendoor.

Voor meer informatie over Luminar NEO en hoe je gebruik kan maken van de functies, is te vinden op de website van Luminar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

1 reactie

  1. Donald Willemsen
    Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 26 december 2023 om 12:15  | reageer

    Ik beschik al over de abonnementsversie. Voor mij zal er dus niets veranderen.
    Luminar gebruik ik naast Photoshop. Luminar werkt wat eenvoudiger en op sommige AI punten beter dan Photoshop. De basis doe ik met Photoshop en Luminar als een extra gereedschap.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord