Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Uitslag World Press Photo 2006 bekend gemaakt

vrijdag 9 februari 2007, 23:36 door | 8.864x gelezen | 1 reactie

De Amerikaan Spencer Platt, werkzaam bij stockbureau Getty Images, heeft met zijn foto van een groep jonge Libanezen in Zuid-Beiroet de World Press Photo of the Year 2006 gewonnen. Een aantal hippe Libanezen, met zonnebrillen en mobieltjes, rijden in een cabriolet verdwaasd rond in een door IsraŽlische bombardementen getroffen buurt.

Platt maakte de foto op 15 augustus 2006 op de de eerste dag van een staakt-het-vuren tussen IsraŽl en de Libanese sjiitische beweging Hezbollah. Duizenden Libanezen keerden terug naar hun huizen.

"Het is een foto waar je naar kan blijven kijken", aldus juryvoorzitter Michele McNally. "Het heeft de complexiteit en tegenstrijdigheid van het echte leven, temidden van de chaos. Deze foto laat je verder kijken dan wat je op het eerste gezicht ziet."

Tijdens de vijftigste competitie van World Press Photo kreeg de jury 78.083 foto's ingestuurd door 4460 professionele fotografen uit 124 landen. Dat was minder dan het recordaantal inzendingen van ruim 83.000 vorig jaar. Voor het eerst was het mogelijk om foto's via een website in te sturen.

Twee Nederlandse fotografen zaten bij de prijswinnaars. Peter Schols als winnaar in de categorie 'sport verhalen' met een foto van de beroemde kopstoot van de Franse voetballer Zidane tijdens de finale van het WK voetbal in Berlijn. Ook Jeroen Oerlemans kreeg een eervolle vermelding in de categorie 'hard nieuws' met een foto van een dode baby in Libanon.

Platt wint met zijn foto een bedrag van tienduizend euro. Op 22 april kan hij deze in ontvangst nemen in de Oude Kerk in Amsterdam. Van 24 april tot 17 juni zijn de winnende foto's en een selectie van het werk van Platt te zien voor het publiek. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond.

De prijswinnaars van dit jaar zijn te bezichtigen in de gallerij van World Press Photo.

(c) Spencer Platt
© copyright Spencer Platt; World Press Photo of the Year 2006


Bron: Nu.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. IvonneWierink
    Profiel IvonneWierink schreef op maandag 12 februari 2007 om 09:20  | reageer

    De foto is zo bizar dat je bijna zou denken dat het een trucagefoto is. Maar hij fascineert beslist!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord