Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotowedstrijd om Canon klimaatvriendelijker te maken

woensdag 15 februari 2023, 20:02 door | 1.620x gelezen | 3 reacties

Actiegroep Action Speaks Louder heeft een fotowedstrijd in het leven geroepen om Canon er toe aan te zetten hun ontkenning van klimaatverandering te stoppen. Je kunt jouw foto ook inzenden.


Action Speaks Louder heeft als doel bedrijven te helpen hun beloften voor milieuverbeteringen na te komen. Veel bedrijven doen grote beloften, maar leven die in de praktijk vaak niet na.

Canon positioneert zichzelf als een betrokken en milieuvriendelijk bedrijf, maar is ook oprichter van de Canon Institute for Global Studies. Deze denktank blijkt een platform voor ontkenning van klimaatverandering.

Volgens de organisatie van de wedstrijd gebruikt Canon het onderzoek om misinformatie te verspreiden. Daarmee vertragen of blokkeren ze de energietransitie in Japan.

Recentelijk heeft Canon haar klimaatdoelen met 50 procent verlaagd. Ze hebben nu een doel van slechts 4,85% hernieuwbare energie voor 2030. Bedrijven als Sony, Ricoh, Fujifilm, Nikon en Panasonic zijn van plan dan op 100% hernieuwbare energie te werken.

Met de wedstrijd Camera's don't lie hopen ze Canon aan te zetten hun doelen aan te passen en afstand te nemen van het Canon Institute for Global Studies.

Je kunt meedoen aan de wedstrijd door jouw foto in te sturen. Je foto moet gaan over klimaatverandering. Ze zoeken krachtige en inspirerende foto's die je aanzetten beter voor onze planeet te zorgen.

De winnende foto wordt getoond op een billboard op Times Square in New York.

Je hebt tot en met 28 februari 2023 om je foto in te sturen.

Update
Via Canon Nederland kreeg ik deze reactie namens Canon Londen op dit artikel:

'CIGS is an independent think tank whose contributors do not represent the views of Canon, nor are they endorsed by Canon. We remain committed to reaching net zero CO2 emissions by 2050 and since 2008, Canon set a target of average 3% per year improvement in the index of lifecycle CO2 emissions per product unit which has been consistently achieved.'

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Annette
  Profiel Annette schreef op dinsdag 21 februari 2023 om 18:26  | reageer

  Ik vind het erg storend dat overal maar gesproken wordt over mis-informatie. Naar wiens opvatting is iets misinformatie? Wordt er niet te eenzijdig belicht? Het poolijs groeit juist aan volgens bronnen van de geologie in Denemarken. Maar dat mag niet vermeld worden, is misinformatie volgens het Narratief.
  Begrijp me niet verkeerd, want ik ben van mening dat we af moeten van de wegwerp maatschappij en niet onnodig moeten vervuilen, maar de wereld redden door alle klimaatplannen kost juist enorm veel energie door het maken van alle gesubsidieerde alternatieven waarbij we straks geen grote roofvogels meer kunnen fotograferen, en de de afvalberg aan wieken ons nieuwe inspiratie kunnen geven voor alternatieve fotografie om de gevolgen voor het willen aanpassen van een enkele graad te proberen te manipuleren.
  Mag ik een foto insturen van een stapel nutteloze wieken? Die zal vast niet in de prijzen vallen.
  Ik hoop dat deze mening niet gecensureerd wordt.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 21 februari 2023 om 23:05  | reageer

  Welke bronnen zeggen dat het poolijs groeit? Het helpt als je een (goede) bron aanwijst. Deze pagina van de Europese ruimtevaartorganisatie is er bijvoorbeeld vrij duidelijk over dat dit niet het geval is.

  Er wordt hard gewerkt aan het verbetering van het hergebruik van de materialen van windmolenwieken. Begin februari is zelfs aangekondigd dat het inmiddels al mogelijk is windmolenwieken (ook de reeds bestaande oude) volledig te hergebruiken. Ook de bladen die in het verleden gestort zijn, kunnen opgegraven worden en alsnog hergebruikt worden.

  Klimaatverandering is echt. En daar moet nu (eigenlijk 40 jaar geleden al, toen het ook al bekend was) iets aan gedaan worden.

 3. Paul
  Profiel Paul schreef op woensdag 22 februari 2023 om 08:22  | reageer

  Beste Annette, het kan best zijn dat het lijkt alsof Poolijs groeit. Maar dat kan nu juist het gevolg zijn van de opwarming, je hebt zeker al wel gehoord van gesprongen waterleidingen die na felle vorst door uitzetting van het ijs stuk springen wanneer de temperatuur positief wordt?
  Ik ben blij dat Elja dit probleem wil en durft aankaarten, het is de waarheid maar je kop in het zand steken en een probleem ontkennen is natuurlijk gemakkelijker. We kunnen wel degelijk ons steentje bijdragen aan de milieu problematiek, onze kinderen en kleinkinderen zullen ons dankbaar zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord