Antonette de Groot

Moo; je foto's op een visitekaartje

zondag 1 maart 2009, 16:54 door | 16.560x gelezen | 15 reacties

Velen van de foto-enthousiastelingen die regelmatig dit blog bezoeken, zijn ook commercieel bezig.
Een van de zaken die je kunnen helpen bij het vinden van opdrachten is een goeie presentatie van jezelf. Zoek je een originelere manier om je visitekaartje te maken dan 'A. de Groot, Fotografie' dan is het zeker de moeite waard om Moo eens te bekijken.

Wat kun je bij hen laten drukken:
- Visitekaartjes in "gewone" of "eco" uitvoering vanaf 50 stuks
- Mini-Cards ongeveer half zo groot als een visitekaartje (met tekst of met foto's)
- Ansicht- en wenskaarten
- Stickerboekjes

Moo Stickers


Leuk is dat je voor elk kaartje, kaart of sticker die je besteld een foto kan uploaden. Je kunt dus 100 verschillende Mini-Cards maken, 50 verschillende visitekaartjes, etcetera. De achterkant is dan wel telkens hetzelfde.

Minicards


Voor de visitekaartjes kun je je eigen logo uploaden of zelfs de hele achterkant -of voorkant, net hoe je het bekijkt- in een ander programma maken en plaatsen.

Op het Moo-blog en ook in de Flickr groep zie je zoveel leuke ideeŽn voorbij komen dat het je soms wat teveel zou kunnen worden en je jezelf totaal onhandig en oncreatief voelt..

Visitekaartjes


Als je wat besteld is ook de verpakking origineel. Totaal nutteloze kreten als: 'YEAH, you're our new best friend' en 'Quick, schedule a meeting! Your Business Cards have arrived.' brengen bij mij een glimlach te weeg. Met daarbij als bonus een spelletjeskaart in elk pakje visitekaartjes, met onderaan de oproep dat als je al zo lang een spelletje zit te spelen, het waarschijnlijk ook wel tijd voor koffie zal zijn...

Het is net een beetje extra. Je hebt het gevoel alsof ze speciaal voor jou hun best hebben gedaan en dat is voor een bedrijf zeker geen slechte zaak. Het werkt zelfs licht verslavend!

En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk: Print- en papierkwaliteit zijn goed. De ansichtkaarten zou je zeker kunnen verkopen en omdat je er geen grote oplagen van hoeft te bestellen en de kosten niet hoger zijn dan andere aanbieders kun je er geen buil aan vallen.

Uiteraard ook gewoon leuk voor eigen gebruik.
Moo loves to print.. Me love Moo!


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

15 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op zondag 1 maart 2009 om 17:04

  Ik ben ondertussen van MOO afgestapt. Concept is erg leuk, maar de printkwaliteit vond ik toch niet zo erg denderend. Ik heb als test eens wat visitekaartjes laten drukken op echt fotopapier (weliswaar iets dikker fotopapier want anders is het te slap) en de kleuren van dezelfde foto die ik ook bij MOO had gebruikt, waren veel levendiger en accurater.

 2. *eSThER*
  Profiel  *eSThER* schreef op zondag 1 maart 2009 om 17:08

  Heb via Flickr kaartjes bij MOO af laten drukken. Prima prijs/kwaliteit verhouding!

 3. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zondag 1 maart 2009 om 19:09

  Gelukkig in mijn vriendenkring een grafisch vormgever die komende maand voor mij wat visitekaartjes gaat maken. Zodra ik meer weet/gezien heb zal ik ook een verslagje posten vrolijk

 4. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 1 maart 2009 om 20:35

  Ik heb eens een grote hoeveelheid wenskaarten laten drukken bij hun, maar de kwaliteit viel mij heel erg tegen. Een deel was prima afgedrukt, een ander deel moest over omdat er echt hele dikke lijnen overheen liepen en de kleuren totaal verkeerd waren.

  Het kan natuurlijk dat dit een eenmalig euvel was, maar ik blijf lekker bij ProFotonet.nl

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord