Elja Trum

Artikeltje zwart-wit boek in lokaal krantje

donderdag 8 oktober 2009, 20:29 door | 5.956x gelezen | 21 reacties

Vandaag ontving ik het Wijchens Weekjournaal, een lokaal wekelijks krantje, met daarin een artikeltje over mij en mijn nieuwe zwart-wit boek. Het artikel had ik te danken aan Willy van Dreumel, ook fotograaf en tevens clubgenoot van Fotoclub Wijchen. Erg leuk om zo een beetje in de publiciteit te komen.

Gisteren werd ik overigens al gebeld door mijn zus die het krantje al ontvangen had. Bij ons was de bezorger echter niet zo gek om door het slechte weer krantjes te gaan bezorgen. Vandaag lag het blad gelukkig wel op de mat.

Willy heeft overigens ook de foto gemaakt die bij het artikel staat. Vorige week was hij op bezoek voor de foto en het interview. Hij heeft er een leuk stukje van gemaakt. Bedankt Willy!

Wijchens Weekjournaal


Meer aandacht voor mijn zwart-wit boek kwam van dSLR.nl; zij plaatsten vandaag een boekbespreking van het boek. Ook erg prettig te lezen dat het boek bevalt. Brian geeft nog wel wat puntjes aan die hij mist, maar die kan ik mooi nog eens op Photofacts uitwerken als een soort aanvulling op het boek.

Ook leuk is natuurlijk het stukje van Vaans over de publicatie van zijn foto's in het boek.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

21 reacties

 1. Willy
  Profiel Willy schreef op donderdag 8 oktober 2009 om 22:18

  Alleen vind ik het jammer dat de redactie toch nog gesneden heeft aan de foto. Hoewel ze maar een heel klein randje links en rechts hebben weggesneden, vind ik dat de foto op deze manier een stuk minder krachtig overkomen dan het origineel.
  Maar ja, da's het lot van de free-lance schrijver/fotograaf. knipoog

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 8 oktober 2009 om 22:52

  @Willy, als je een foto levert voor gebruik in een krant of tijdschrift, dan moet je ervan uitgaan dat de de vormgever gaat snijden. De vormgever heeft een zekere hoeveelheid ruimte beschikbaar en vult die met de geleverde tekst. De ruimte die dan overblijft is voor de foto. Het wordt anders als beeld belangrijker wordt. Dan moet de redacteur woorden schrappen.

 3. Brian dSLR.nl
  Profiel  Brian (dSLR.nl) schreef op donderdag 8 oktober 2009 om 23:24

  Leuk dat je zoveel aandacht krijgt voor je boek Elja. Verdiende aandacht trouwens vrolijk

  Ik vind het leuk om te horen dat je de puntjes die ik miste nog gaat oppakken op deze website. Zoals ik in mijn recensie al schreef zijn het geen grote punten van kritiek, maar mogelijk aanvullingen.

  Keep up the good work...

 4. Tonv
  Tonv schreef op vrijdag 9 oktober 2009 om 00:42

  Hoe meer media-aandacht hoe beter natuurlijk. Ik weet wat het is om zo'n boek uit te brengen. Voordat ik als fotograaf begon heb ik ruim twintig jaar een ontwerpbureau gerund waar we naast huisstijlen (corporate identity) ook jaarverslagen en boeken ontwierpen en produceerden. Zo nu en dan mag ik graag nog eens wat ontwerpen maar mijn huidige passie is vooral fotografie en beeldbewerking.

  Veel succes met je boek Elja en wie weet dat je uiteindelijk een reeks op markt brengt waarin verschillende facetten van fotografie worden belicht...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord