Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bolle buiken reportage van Claudia, Erik en Kasper

maandag 10 december 2007, 23:49 door | 11.745x gelezen | 2 reacties

Door twee ex-fotoclubleden, Claudia en Erik, werd ik een tijdje terug gevraagd of ik wellicht wat foto's wilde maken van haar bolle buik. Claudia is momenteel zwanger van hun tweede kindje en het leek ze leuk daar wat foto's van te hebben. Uiteraard niet alleen van haar buik, maar ook zoontje Kasper en man Erik moesten erbij op de foto. Het leek me erg leuk om deze foto's te maken. Gisteren was het zo ver en togen we naar mijn zolderstudiootje om een bolle buiken reportage te maken.

Die naam heb ik ook niet bedacht hoor, dat schijnt zo genoemd te worden. Heeft ook wel iets en het klinkt wat vrolijker dan een 'zwangere vrouw reportage'.

Het stel had vooraf al aangegeven dat ze de foto's van de professionele fotografen Geert van de Ven en Henk van Kooten erg leuk vonden. Niet onterecht overigens, want die twee weten inderdaad leuke foto's neer te zetten. Met hun foto's in het achterhoofd (oke, en stiekum ook uitgeprint op een blaadje binnen handbereik) gingen we aan de slag.

Qua studio opstelling heb ik het eenvoudig gehouden. Een grote softbox als hoofdlicht op circa een meter van de buik, een reflector als invullicht en een tweede flitser op de achtergrond om het papier wat witter te maken. Een eenvoudige en door mij veel gebruikte opstelling, maar ik ben altijd erg goed te spreken over de resultaten die ermee te behalen zijn.

Kasper zelf was helaas zwaar onder de indruk van de grote flitsers en accessoires en maar met moeite over te halen om mee op de foto te gaan. Door vlug te schieten en een aantal maal het licht snel te verplaatsen heb ik nog wat aardige foto's kunnen maken, maar een succes was dat niet te noemen. Zijn ouders waren gelukkig een stuk geduldigere modellen.

Zelf ben ik erg tevreden met het resultaat en hopelijk zijn Claudia en Erik dat ook. Het was ook weer een leuke oefening met een onderwerp dat je niet dagelijks voor de lens krijgt. Claudia; veel succes nog met de laatste weken!

Claudia, Erik en Kasper
Enkele van de resultaten

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Reinoud
    Reinoud schreef op dinsdag 11 december 2007 om 00:13  | reageer

    ja ik heb ook wel eens shoots gedaan met kinderen. Je hebt hooguit 15 a 20 minuten en dan is de attention-span wel over. Dan gebruik ik vrij simpel licht dat wat breder is (omdat ze overal heenlopen). Vooral niet moeilijk doen met haarlichten of snoots...

  2. Claudia
    Claudia schreef op dinsdag 11 december 2007 om 13:42  | reageer

    Als "model" is het natuurlijk ook leuk om een reactie te geven. Ik vond het erg leuk om te doen en ben tot nu toe al erg tevreden met het resultaat. Een beetje jammer dat Kasper niet mee wilde werken, daar had ik graag wat meer plaatjes van gehad. Elja, nogmaals bedankt!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord